Samsung Galaxy S8, S8+ obecná diskuze

O mobilních telefonech značky Samsung

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Alpha8520 1. 4. 2017 17:04

Chtěl jsem napsat, že máš otočený názvy, pak jsem se podíval na exif...to snad není možný, ta fotka prodejny je absolutní tragédie oproti S6, co s tím foťákem proboha udělali?
Alpha8520
Junior

Odeslat příspěvekod cardi 1. 4. 2017 19:45

PiBiAn: a tomu mam jako verit? i kdyz dneskase da sprasit vsecko :) uvidime az co reknou testy ale jestli to je pravda zlata S7 :D
Panasonic GD67, Samsung C100, Nokia 6230i, Nokia N73, Nokia 5800, Nokia N8, Lumia 720, Galaxy S4, Galaxy S5, Galaxy S7, S8+, S10+ ? ? ?
cardi
Trvalý BAN
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod PiBiAn 1. 4. 2017 23:22

Cardi: věř či nevěř, ale je to tak. Sám jsem doma na to čuměl jak vrána. Ale předpokládám, že to s dalším update vyladí. Nicméně buď jak buď, v zásadě to fotí stejně.
PiBiAn
Junior

Odeslat příspěvekod cardi 2. 4. 2017 07:34

PiBiAn: no v te zasade to teda nefoti moc stejne co vidim na tech fotkach ale :)
Panasonic GD67, Samsung C100, Nokia 6230i, Nokia N73, Nokia 5800, Nokia N8, Lumia 720, Galaxy S4, Galaxy S5, Galaxy S7, S8+, S10+ ? ? ?
cardi
Trvalý BAN
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Loader 2. 4. 2017 11:18

K te ctecce otisku prstu - slo to na ukor designu. U S8+ je jasne videt, ze by bylo z hlediska pouzivani dobre ji posadit trochu nize ..

Jen jedna vec - kdyz uz maji tak skvely HW design, proc podelali ty SW tlacitka .. to mi vysvetlete ..
Administrátor fóra MobilMania.cz | Příspěvky odporující pravidlům fóra nahlašujte.
Loader
Administrátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod boonno 2. 4. 2017 12:41

tak možná mělo vliv na umístění čtečky bezdrátové nabíjení. Protože pod foťákem se bude pravděpodobně nacházet cívka.
Telefon: Samsung galaxy s10
Konzole: ps3, wii
Auto: Škoda Scala
boonno
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod kultus 2. 4. 2017 14:39

to je snad jedno, jini vyrobci to zvladli dat pod fotak nebo jine vhodnejsi misto. Proste "revoluce" za kazdou cenu nez by to domysleli tak to tam praskli a hotovo, nemuzou si prece dovolit nedrzet krok s Lg, co kdyby... Dodelane/zmenene to bude tak na noutovi...a co je se SW tlacitky? k tem fotkam, to jsou srovnani nahouby, chce to pockat na recenze. Pochybuji ze to bude fotit hur nez S6 nebo S7...fotky z predstaveni v o dost horsim svetle byly slusne. Ono taky zalezi kdo to drzi v ruce, ty polorozmazane fotky z prodejny nejsou moc odpovidajici. Dalsi vec je jina ohn.vzdalenost...ale zase chapu ze se tady musi spekulovat a o necem diskutovat kdyz ho jeste nikdo doma nema :D
kultus
Junior

Odeslat příspěvekod PiBiAn 2. 4. 2017 15:12

Kultus: obojí jsem fotil za stejných podmínek. A dával jsem si bacha, aby se mi netřásla ruka :-) Osobně vidím problém v nedoladěném postprocessingu, nikoli čipu. Z mého pohledu ... škoda, že už asi nebude žádný telefon jako Nokia 808 - s velkým čipem, xenonem ... Umíte si představit, jak by takový telefon s dnešním HW a algoritmy fotil?
PiBiAn
Junior

Odeslat příspěvekod kultus 2. 4. 2017 15:54

tady je problem hlavne HW omezeni cipu a proto to vsechno stoji a pada na SW! Kolik jim trvalo nez se dostali na f1.7 aby ty nocni fotky vypadaly aspon nejak...Takze odpoved na tvoji otazku je "na hov*o" ;) to nokia mela schopny algoritmus ale hlavne vyuzivala principu downsamplingu na nizsi rozliseni. Dalsi vec je ze ten HW ani SW si nikdo z prstu nevycuca, to jsou roky vyvoje. Dneska je HW na jedno brdo vsechno rizene marketingem, pro vlajky to berou hlavne od sony a pak samsung ma vlastni klony. Tim cim se zaobirala nokie se dneska zrejme nikdo nezabyva a proto je polemika coby kdyby celkem zbytecna :) A mimochodem v prvni rade se fotaky srovnavaji za dobreho svetla nejlip venku, az pak v horsich podminkach az mas jistotu zes odfiltroval vsechno co muze ovlivnit kvalitu fotky a cele srovnani...ale samozrejme dik za aspon nake fotky :) osobne se mi nelibi ani postprocess S7e kterou vlastnim, ale miliony prodanych zarizeni jsou dukazem toho, ze vetsina lidi to vidi jinak, nekoukaji na to technicky a libi se jim to tak jak to samsung dela-vyzehlene preostrene fotecky na FB ci jen tak displej mobilu kde nedostatky nejsou tak videt. Pro tyhle miliony neni nutne neco vymyslet...staci se podivat do RAWu a hned je jasne jak na tom je i ten HW :) takze cekam na RAWy jaky pokrok se vubec udal...
kultus
Junior

Odeslat příspěvekod PiBiAn 2. 4. 2017 17:37

Tak s tím, že je omezení HW na čipu a schopnosti optiky něco vykreslit, souhlasím. Měl jsem na mysli něco jiného. Hlavní problém čipu u Nokia 808 byl relativně nízký dynamický rozsah. Zkus si představit s dnešními procesory a algoritmy takové HDR s tímto čipem a optikou ... Ale samozřejmě, je to jak píšeš. Nikdo se s ničím takovým vyvíjet nebude, protože segment zákazníků, který takovou kvalitu vyžaduje, je malý a drtivá většina lidí je spokojena s tím, co dnešní telefony produkují.

Pokud jde o ty srovnávací fotky, tak kdyby ten telefon neměli připevněný ocelovým lankem, tak bych to klidně i mimo prodejnu zkusil :-) Ale i tak si myslím, že je to vypovídající - stejné fotky, stejné prostředí, dva telefony 3 roky od sebe - a žádný pokrok.
PiBiAn
Junior

Odeslat příspěvekod Nick Cave 2. 4. 2017 17:47

https://mobilizujeme.cz/clanky/kamera-u-s8-a-s8-kombinuje-senzory-od-samsungu-i-od-sony
Nick Cave
Moderátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod olda 2. 4. 2017 19:24

Ono taky nelze srovnávat nějaké předváděčky s finálním produktem. Opravdu bych počkal na to, až bude v prodeji.

Jinak, dneska jsem byl mrknout v Datartu a opravdu je to krásný HW. A ani u S8+ jsem neměl problém se čtečkou, takže asi půjdu do pluska. S8 je zase krásně kompaktní telefonek. No hrál jsem si tam s nima asi 40 minut :-)
olda
Kolemjdoucí


Odeslat příspěvekod cardi 3. 4. 2017 06:15

olda: a to prechazis z S7 nebo edge? to nema vubec cenu :) ale tak kdyz mas prachy a nevis co s nema jasny
Panasonic GD67, Samsung C100, Nokia 6230i, Nokia N73, Nokia 5800, Nokia N8, Lumia 720, Galaxy S4, Galaxy S5, Galaxy S7, S8+, S10+ ? ? ?
cardi
Trvalý BAN
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Karl Kopfrkingl 3. 4. 2017 08:18

Nick Cave píše:http://m.mobilmania.cz/galaxy-s8-ma-aferu-facegate-odemknout-cizi-telefon-jeste-nebylo-tak-snadne/a-1338048

Tohle mi přijde fakt jako legrace - vždyť to je první věc, kterou bych jako vývojář zkusil :roll:
iPhone 11 Pro 256GB Midnight Green
...pojď stoupat jak dým... 8-)
Karl Kopfrkingl
Pokročilý
Uživatelský avatar

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků