Honor 7 Lite / 5C - obecná diskuze

O mobilních telefonech značky Honor

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Linda_900 16. 12. 2016 12:57

Nick Cave píše:Alza to má u Cetelemu
https://www.alza.cz/splatkovy-prodej-art1323.htm
děkuji za rychlou odpověď, cetelem to by mělo být více méně bezproblémové, ne?
No nekupovat nic na co člověk nemá peníze a mít finanční rezervu, to je sice ta ideální situace, ale bohužel ne vždy se dá dodržet, takže někdy je nutné sáhnout i na takové řešení. Nový telefon je momentálně pro mě nezbytností, musím si koupit něco aspoň trošku lepší, alespoň nějakou tu střední třídu a jednoduše tolik peněz jednorázově pro mě aktuální nepřichází v úvahu.
Naposledy upravil Nick Cave dne 16. 12. 2016 13:10, celkově upraveno 1
Důvod: necituj předchozí příspěvek
Linda_900
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod lebka75 16. 12. 2016 17:57

Warle píše:Zdravím,

chtěl bych vás požádat o radu. Přítelkyně dostane k vánocům Honor 7 Lite a chtěla by k němu flipové pouzdro, které umí telefon probudit a uspat, ale nedaří se mi nic takové v ČR najít. Umí to vůbec ten telefon?

Díky za tipy :)

ne Honor 7Lite nemá tuto funkci ...
lebka75
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod MichalV65 8. 2. 2017 15:43

Chtěl bych se zptat čím je chráněna čočka fotoaparátu. Jestli je tam plast nebo nějaké sklo? Díky
MichalV65
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Ascaso 28. 2. 2017 22:40

Zdravim,dnes probehla aktualizace EMUI a telefon docela dost zmenil podání barev. Mate to nekdo podobne?
Ascaso
Junior

Odeslat příspěvekod Vestor 1. 3. 2017 07:22

Ahoj, taky jsem včera udělal update na B132 a taky se mi posunuly barvy do azurova. Nejsem z toho úplně nadšený, ale zkusím to ještě vyladit manuálně nebo si prostě zvyknout. Jinak co se týče poznatků, rychleji funguje odemykání čtečkou, ale zase se telefon pomalu připojuje na WiFi. Přibyl tam ten režim komfortní čtení, který je ovšem z půlky ve španělštině.
Vestor
Junior

Odeslat příspěvekod lester555 9. 3. 2017 20:21

tak se mi telefon aktualizoval a je to peklo, dá se nějak vrátit zpět?
telefon od aktualizace zamrzá, nejčastěji po ukončení hovoru zůstane viset na obrazovce hovoru a nejde nic dělat, pomůže jen restart podržením tlačítka ;
v prohlížeči Chrome nefunguje klávesnice, resp pozná že píšu, ale znaky se nezobrazují, pomůžu jen shodit chrome a zapnout znova;
a nejhorší je, že sem brutálně snížila výdrž baterie - i když nic nedělám a teleofn leží, tak vysaje baterku za den
lester555
Junior

Odeslat příspěvekod Baf13 9. 3. 2017 20:50

A dělal jsi po aktualizaci hard reset?
Baf13
Junior

Odeslat příspěvekod daja33 9. 3. 2017 21:01

Taky jsem aktualizoval na b132,a žádný tebou popisovaný problém nemám.Hard reset jsem nedělal.
daja33
Junior

Odeslat příspěvekod lester555 9. 3. 2017 21:40

reset jsem nezkoušel, zatím jsem neměl čas nic zálohovat
lester555
Junior

Odeslat příspěvekod budo 15. 3. 2017 05:44

Navigace na tomto mobilu neni zadna slava. Oproti SGS4 mini jsou P8 lite i Honor 7 Lite na navigaci slabe. Pri jizde autem ve meste casto ztraci signal nebo laguje. Ani sporttestery neloguji spravne. Napr. Runtastic. A pise to nejakou hlasku, ze je vykon gps optimalizovan kvuli uspore baterie a da se nekde nastavit.
Stejne tak kdyz pustim Locus, zobrazi se oznameni: Výkon aplikace Locus Map je momentálně omezen optimalizací baterie systému Android, což může mít za následek výpadky GPS při běhu aplikace na pozadí a další problémy. Pro odstranění těchto problémů vypněte, prosím, optimalizaci baterie.

Přitom jak Locus, tak i Runtastic případně další apps užívající GPS modul, mám v chráněných aplikacích, a optimalizace v menu Správce baterie/Plán spotřeby/mám přepnuto na Výkon (nikoliv na Inteligentní). A stejně se ta výše uvedená hláška u Locusu zobrazuje. Tak mi sakra řekněte, kde udělali soudruzi z NDR chybu a jak se dá docílit správného fungování aplikací s GPS? Ono logovat turistickou trasu, abych reálně ušel 30km, ale v logu bylo 70km a pak vymazávat ručně body ustřelené úplně mimo trasu není k ničemu. Všechny recenze a hodnocení, stejně tak i vlákna na fóru, řeší samé hovadiny. Jestli je pěknej design, jestli to je podobný mobilu z vyšší řady a uděláte s tím dojem (fakt pitomost), jestli to má enefcéčko (kokotina dnes v ČR k ničemu), jestli se na tom dá hrát gétéáčko na plný detaily a že je fakt škoda, že to má na bradě zbytečně hodně místa a nemá to senzorový tlačítka. Yakosorrydementbabiš, ale hodnocení mobilu pojaté tak, že cílí hlavně na pubertální užívání mobilu jako hračky, zatímco o ověření opravdové funkčnosti modulu GPS s běžnými apps (google mapy, Locus, Runtastic, Sports Tracker, Waze, atp.) se nikde člověk před koupí nic nedočte. Koupí mobil vychválenej do nebe v rovině výše uvedených nesmyslů typu má nemá enefcéčko a pak zjistí, že Huawei P7 Lite ani Honor 7 Lite neumí pořádně pracovat s GPS a nikdo neví, co s tím. Na fórech se řešej jen pitomý rooty (hovadina k ničemu pro puberťáky, dospělej člověk chce přístroj koupit a používat). Ukáže se, že v předprodejních recenzích je Sony E4g vychválenej do nebe vlastně plastová krabička na hraní pro děti a nemá X čidel a funkcí, který byly avizovaný, že je má (např. elektronický kompas - pro geocaching a navigování v autě pro komfort nezbytnej), že u Huawei P7 Lite kixne wifina a nejde opravit (což vám při nákupu samozřejmě nikdo neřkne, ale když dáte najevo, že to víte, tak moudře pokyvujou hlavou že jo, že "jó, to se ví".

V podstatě celej ten humbuk kolem hodnocení mobilů na dedikovaných webech a fórech je jen povrchní marketingová maškaráda, ale pro kvalifikovanej výběr přístroje to stejně není použitelný, přestože se všichni tvářej, že jo.

Tak jsem si ulevil a teď mi teda někdo prosím řekněte, jestli a jak se dá vyřešit (běžným uživatelským nastavením - žádné dementní rootování) špatná funkčnost GPS ve výše uvedených situacích. Dík.

Nevite jak?

Zajimalo by mne, jake s tim maji zkusenosti ostatni a jestli na zlepseni funkcnosti gps neni nejaky figl. Diky
budo
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod roy1 15. 3. 2017 08:42

Vzhledem k tomu, že považuješ root za dementní záležitost, domníváś se, že nfc je k ničemu, tudíž vůbec netušíš o čem mluvíš, obrať se z důvěrou na servis, budeš-li mít štěstí tak ti pomůže.
roy1
Pokročilý

Odeslat příspěvekod budo 15. 3. 2017 10:57

Hele ridici jednotku v aute si taky hackujes a preprogramovavas?

Ohledne nfc jsem nenasel jedinou v soucasnosti uzitecnou a vyuzitelnou funkci. Tak to mne zasvet, klidne odkazem.
budo
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod roy1 15. 3. 2017 12:16

Třeba sdílení souborů mezi dvěma zařízeními, snadné připárování. Root není žádné hackovani, jen si potvrdil že víš hodně málo, proto se opravdu radši obrať na servis.
roy1
Pokročilý

Odeslat příspěvekod budo 16. 3. 2017 11:24

Hele hackování jsem myslel obrazne. Ze jsem neco potvrdil si klidne mysli jestli Ti dela dobre delat chytraka slovickarenim, uzij si to. Nerekl jsem nikde, ze o tom vim hodne, naopak, rikam, ze nevim a nikdy me to nezajimalo. Podstatu ale, domnivam se, chapu - ze root je to, ze odemknu FW a lezu do urovni, kde nemam co delat. Proto je to od vyrobce zamceny, aby to lidi nerozjebali. Kdyz to rootnu, tak ztracim zaruku. Tudiz pro mne to je to same, jako kdyz obrazne receno pro zjednoduseni pouziju slovo hacknout - ktere taky znamena, ze v IT lezes pres ochranu nekam, kde nemas co pohledavat.

Na to, abych z jednoho do druhyho mobilu dostal soubor, nepotrebuju NFC, ktery na to mimochodem stejne funguje totalne nespolehlive a je problem se znalosti pouziti u ostatnich uzivatelu. Na to maji dnesni mobily i bez NFC hromadu moznosti. A mimochodem, kdyz uz ja jsem ten, co tomu nerozumi, zatimco ty ses evidentne velkej specialista, tak bych ocekaval, ze dobre vis, ze na takovou hovadinu, jako jen pouhy prenos dat, NFC urceno neni.

No nic, zatim jsi mi vysvetlil, ze tomu ty rozumis a ja ne. Ale taky jsi doted nepredvedl krome toho, cemu ja rikam "kecy v kleci", nic.
budo
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod roy1 16. 3. 2017 11:59

Čemu nerozumíš ve spojení obrať se na servis? Hackovat nechceš jiná cesta není, keců tady máš spoustu jen ty.
roy1
Pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků