Kde jsou vlastně v Android telefonu uloženy kontaky?

Diskuze na témata, která se netýkají výše uvedených témat

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Franz Ferdinand 19. 2. 2016 12:18

Zdar, jak už to bývá telefon se občas dojebe a je potřeba znovu tam nahrát OS. Tak se stalo a většinu app jsem obnovil z Titanium. Potud OK ale bohužel, nijak jsem neměl pořádně pozálohovaný kontakty protože jsem jaksi nepředpokládal že ten telefon zrovna klekne. Vlastně ani nevím jak udělat pořádnou zálohu protože to co dělá aplikace Kontakty je akorát VCD soubor se základním info, mnoho věcí co se nastavujou v telefonu se do něj už neuloží (např - přiřazení konkrétního vyzvánění, přiřazení názvu jednotlivých čísel u kontaktu, přiřazení výchozího čísla, mailu pro kontakt). I když mám v TB povoleny zálohy "Úložiště kontaktů" - com.android.providers.contacts, po obnovení pouze systémových dat pro tuto aplikaci se v app Kontakty nezobrazí vůbec nic :-(
Takže pořádnou zálohu kontaktů nemám, ale mám na HD udělanou kopii souborovýho systému. Teď jde o to co kam potřebuju nakopírovat aby se mě zase k těm kontaktům telefon hlásil. Nejdřív jsem zkusil nakopírovat obsah složek /data/data/com.android.providers.contacts/databases a /data/data/com.android.providers.contacts/shared_prefs do telefonu, pak fix oprávnění pro Úložiště kontaktů ale app Kontakty furt nic nezobrazuje :!:
Nejdůležitější by měl být soubor /data/data/com.android.providers.contacts/databases/contacts2.db. V něm vidím na PC všechny kontakty v SQLite formátu tak že si ho můžu normálně prohlížet v nějakým SQL prohlížeči. Bohužel i když tento soubor je v telefonu nějak se k němu nehlásí. Možná tedy někdo bude líp vědět kde všude ty kontakty jsou roztroušený a co všechno je potřeba kopírovat.
Rozhodně jsem doufal že to má Android mnohem jednodušeji navrženo. U starýho telefonu stačilo zkopírovat 1 soubor do správnýho umístění a všechny kontakty byly z5 se vším všudy. Android mi proti tomu připadá jako jeden velkej chlív.
Mám KitKat 4.4.4 kdyby náhodou to hrálo roli a díky za rady.
Franz Ferdinand
Junior

Odeslat příspěvekod oooooooooo 19. 2. 2016 13:09

Tak za prve na toto nepotřebovals titanium..
za druhe export jednoho souboru je možny taky ..
za třetí /android.providers.contacts/databases to je pure čisty android
za čtvrte titanioum neděla nic jinyho než že obali přikazy adb do grafickyho rozhraní a potřebuješ root,kdo umi s adb root nepotřebuje
No a k tomu chlivu se vyjadřovat nebudu,ta struktura je hodně čitelná a kdo byl zvyklej na dobu kdys musel znat strukturu a nikoliv jenom kliknout na ikonku a modlit se aby ten kdo ti zabudovanej přikaz zabalil do gui neboli tvurce aplikace, nespachal fatalni chybu diky níž věc nefunguje jak má..
No a uplně naposled - doufam že víš že kontakty jde obnovit přes webove rozhraní :-)
Google ůčet viš co je doufám?
Jinak těch triků je vic ,jde použit i emulator,obsahuje ho sdk a pomocí něj vyextrahovat obsah databaze..data/data/com.android.providers.contacts/databases/contacts.db
http://seven7.blog.zive.cz/
Spuštění Windows předchází pád.
oooooooooo
Android Maniak
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Franz Ferdinand 19. 2. 2016 14:22

Heh já si do kloudu nezálohuju vůbec nic, první co dělám po úvodním nastavení je že si u synchronizace povypínám všechno co telefon posílá na servery googlu. Takže jak píšu ty kontakty určitě nějak obnovit jdou ale plná obnova je možná jenom zkopírováním správných souborů na správný místo. Jestli to má CM ještě někde jinde což by dávalo smysl potřebuji vědět kde.
Franz Ferdinand
Junior

Odeslat příspěvekod oooooooooo 19. 2. 2016 14:25

Jo to je velmi ,velmi chytré :-) Ono mimochodem když už chceš byt paranoidní tak je daleko rozumějši mit restriktivně nastaveny permissions,použivart hosts a rozumně aplikovat iptables,to totiž na rozdíl od toho cos spachal k něčemu je ...Kde to je jsem ti řekl,že to mužeš udělat přes android emulator,protože se obavam že fix permissions na protected memmory storage byl hodně blbej napad,takže sice sis vypnul ten nejjednoduši způsob a ten druhej nejednodušší - backup contacts na sd card1 nebo sdcard0 tě nenapadl :-)
Jen pro info kolik app ma povoleno permissions u tebe read contacts ? Maš aspon ramcovou potuchu?A to se ptam na permissions ktery je neviny,mohl bych ti vypsat par mnohem zajimavějšich u nichž by se ti co maji paranoiu z google servrů myslim osypali vyražkou :-)
A jak už to bývá - telefon se občas do.ebe jak píšeš...Ne ono to tak nebývá,ono samo se to slychavám od roku 1990 at už komply nebo telefony,mimo připadů umřela ramka,umřela součastka to doje.aní spočiva v činosti uživatele.
http://seven7.blog.zive.cz/
Spuštění Windows předchází pád.
oooooooooo
Android Maniak
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod riki 19. 2. 2016 15:08

Franz Ferdinand píše:Heh já si do kloudu nezálohuju vůbec nic, první co dělám po úvodním nastavení je že si u synchronizace povypínám všechno co telefon posílá na servery googlu.


Nespíš náhodou i s alobalem na hlavě? Nejprimitivnější zálohu kontaktů nepoužíváš.Máš k tomu nějaký závažný důvod?Jestli myslíš kvůli sledování atd...tak si tomu tedy vůbec nepomohl...
Pokud sis dělal zálohu v TB a neměl si root,tak je ti v podstatě k tomu co chceš k ničemu...
Nikdy není tak špatně,aby nemohlo být ještě hůř.
riki
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod oooooooooo 19. 2. 2016 15:42

mně nejde do hlavy absence offline zalohy kontaktu na sd card ve forme souboru.existuje tak 100 zpusobu jak ji proves, nebo do pc kdyz uz cloud google sestrelil ale nevadi mu ze dalsich x veci si vesele na kontakty bez nastaveni permissions saha :-) Jo to je cetba tech zmatenych clanku ve kterych chybi kdyz se rekne A a sice pozor na cloud tak B je ze v par krocich si nastavite soukromi jak je libo.Ze to jde dokonce primo google nastrojem to uz je na tyto lidi moc.
oooooooooo
Android Maniak
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod beat 19. 2. 2016 19:25

Přesně. Nechápu absenci offline zálohy. Je spousta možností jak zazálohovat telefon právě pro tyto případy. Pak se je resetne a obnoví záloha.. Otázka pěti minut.
Nic není dokonalé.
beat
Junior

Odeslat příspěvekod Policak 19. 2. 2016 22:44

Dnes jsem sedel na kafi s clovekem, ktery ma mobil za 16.000 a kontakty na SIM. Ptal se me, jestli je nejaka moznost, jak ty kontakty ulozit, aby ty dlouhe nazvy byly cele a nekoncily v pulce slova, jako u nej. Nekdy je to proste marny, marny, marny...
Podpis....to jako můj? Nebo čí? Radši to nechám volný.
Policak
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod osobne2 20. 2. 2016 08:35

Ja mam tel. kontakty take na SIM, ale kratke nazvy mi nevadi, stejne tam pisi jen prezdivku nebo jmeno nebo prijmeni. Jo a zalohovane je mam na druhe neaktivni SIM, ktera lezi nekde ve skrini, zalohu obnovuji tak jednou za rok, kdyz si na to vzpomenu, moc casto nove kontakty nepridavam, mam jich jen neco pres 100. Vyhovuje mi to takto.
:D
Naposledy upravil osobne2 dne 20. 2. 2016 08:44, celkově upraveno 2
osobne2
Junior

Odeslat příspěvekod roy1 20. 2. 2016 08:40

A když má někdo víc čísel, to ho máš v seznamu třeba 3x? A co mailový adresy, Skype ap? Narozeniny a výročí? Adresy? Jak píše policak je to marný, je to marný, je to marný.
roy1
Pokročilý

Odeslat příspěvekod osobne2 20. 2. 2016 08:43

Me kontakty nemaji vic cisel, ja nemam skype ani facebook a podobne chujoviny. Emailove adresy mam ulozene v emailovem klientu na PC, je jich mene nez 10, mozna si je i pamatuji, nepotrebuju je mit v mobilu. V mobilu emaily maximalne jen ctu.
osobne2
Junior

Odeslat příspěvekod Katikakus 20. 2. 2016 10:04

Tak pri deseti kontaktech to tak muze fungovat, co ale pri 300 nebo 500?
Katikakus
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod osobne2 20. 2. 2016 10:13

Ja mam v telefonu pres 100 kontaktu a funguje to, vejdou se vsechny na SIM Kaktusu.
osobne2
Junior

Odeslat příspěvekod oooooooooo 20. 2. 2016 11:05

funguje i kolo od trakare.ztrata telefonu je rovno ztrata kontaktu pokud je nema dotycnej synchronizovany na netu, ulozeny jinde nez v mobilu a o to jde..Navic je bezva je mit jako zalohu na simce a pak zjistit ze novej telefon ma nanosim, ve skrini mam cokoliv ale nanosim to neni
oooooooooo
Android Maniak
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod osobne2 20. 2. 2016 18:36

Ja mam zrovna nanoSIM, jinak bych v tom problem nevidel, staci pristrihnout nuzkama.
osobne2
Junior

Další stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků