Samsung S5610 - obecná diskuze

O mobilních telefonech značky Samsung

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod caco 4. 2. 2015 21:10

jaro2 píše:Zdravím. MikroUSB konektor se mi chytá třeba až na 7. pokus a to na obou používaných kabelech. Co s tím mohu dělat ? - mám ještě asi měsíc záruku. Díky. :-)

Ahoj. Už si sa raz na problém s USB konektorom pýtal tu. Nemáš opäť špinu v šachte USB? Mne sa to stalo už viackrát. Práve dnes som čistil šachtu, nakoľko sa mi mobil posledné dva dni sám od seba sporadicky vypínal a zapínal. Našiel som v šachte malú železnú pilinu (pracujem v strojárenstve). Problém je ale u mňa. Po nabíjaní, alebo po odpojení od počítača, som veľakrát zabudol uzatvoriť šachtu a problém je na svete.
caco
caco
Junior

Odeslat příspěvekod jaro2 5. 2. 2015 04:02

caco: Tehdy tam něco málo bylo, ale nic kovového a pak to šlo. Teď je ale šachta úplně čistá. Reklamaci (Mobilpohotovost Hradec Králové - nevím, jestli byl v Britexu) mi neuznali, dali mi k tomu fotku, která mi nic neříká. Na 3 místech zakroužkovali "cizí látka" - 1.vypadá jak odfláknuté pájení (je to jako cákanec v barvé plošňáku - zelené přelakovaný), 2. jak osvícené bleskem a na 3. nevidím nic protože tam je stín. Nepříjemná pracovnice mi řekla, že se to může stát i při takovémto počasí - nepršelo, ale nebylo sucho. Štve mě to, protože mobil nebyl nikdy ani na dešti nebo v koupelné, to bych asi podle nich musel měřit vlhkost vzduchu a nosit ho v herneticky uzavřeném pouzdře. Já osobně jim vůbec nevěřím, ale nevím kde to můžu nechat rychle prověřit.

EDIT: Čili mi zbývá po záruce ho dát opravit za svoje nebo existuje ještě nějaké řešení v záruce? Díky za případné nápady. :-)
Naposledy upravil Fíla dne 9. 2. 2015 05:32, celkově upraveno 1
Důvod: příspěvky sloučeny
jaro2
Junior

Odeslat příspěvekod Bummer 5. 2. 2015 10:51

Úplně klasický přístup. :(
Bummer
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Vehudis 8. 2. 2015 15:30

Dobrý den, nainstaloval jsem do S5610 přesně podle návodu upravený firmware a vše nastavil, ale jediné, na co nemohu přijít je, jak psát SMSky s diakritikou; vyzkoušel jsem všechny možné kombinace kláves. Můžete mi prosím poradit?
Vehudis
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod caco 8. 2. 2015 18:32

Vehudis: Diakritiku v SMS vysvetloval "Fíla Bummerovi" tu.
caco
caco
Junior

Odeslat příspěvekod Vehudis 8. 2. 2015 20:19

Díky za odpověď. Jak jsem již psal, nainstaloval jsem upravený FW, nastavil jak Unicode tak Češtinu a pročetl fórum, ale pořád mi nejde psát písmena s diakritikou. Nevíte jak s tím, co zkusit?
Vehudis
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Alfa000 10. 2. 2015 09:30

Tak neviem. Vykaslite sa na utorizovane servisy. Najdite si slusnu dielnicku kde opravuju chalani ktory maju o tuto mobilnu techniku zaujem a nie ti sprety autorizovany pseudoservisaci. Ja som uz menil na smartfone usb konektor a stalo par eur. Pokial nemas vyslovene rozstiepenu zakladnu dosku, tak ti musia vymenit len konektor za par supov...
Alfa000
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Petr Štejnar 11. 2. 2015 11:31

Je možné aktualizovat datum a čas po připojení telefonu k PC.At už přes KIES nebo jiný SW?Zatím sem nic nenašel.
Petr Štejnar
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Vehudis 15. 2. 2015 17:01

To: Fíla - Díky za radu. Už to funguje. Měl bych ještě jeden dotaz:
chtěl bych vypnout signalizaci dostupnosti GPRS/Edge, ale když zadám ten kód*, objeví se mi na display: Heslo telefonu [8 číslic] Zadejte nové heslo; to mám vytvořit nějaké nové nebo tam zadat jakési stávající?
*Zvláštní je, že když zadávám ten kód, tak se mi místo číslic druhého čtyřčíslí objeví čtyři pomlčky; to je normální?
Vehudis
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod David Gelner 14. 3. 2015 12:52

Hezký den, mohu se prosím zeptat, jak je na tom S5610 s rychlostí? Případně jestli upravený FW rychlost ovlivní? Před několika lety jsem S5610 krátce používal, ale co si pamatuji, na rychlost jsem si nestěžoval. Nyní jsem se vrátil k tomuto modelu. Kupoval jsem nový a hned do něj nahrál upravený FW. Nyní mi rychlost přijde až příliš malá. Možná jsem se mezitím jen rozmazlil a zvykl si na rychlejší, ale nevím. Třeba při hledání kontaktu, když naťukám několik znaků pro volbu kontaktu, tak to chvíli trvá, než se volba projeví. Dále při zobrazení sms, pokud se jedná o delží zprávu a né jen o několik slov, tak i několik vteřin zobrazuje hlášení o nahrávání, než se zpráva zobrazí. Jsem zvyklý z jiných telefonů, že se i delší zpráva zobrazí okamžitě, hlavně vyhledávání kontaktu je rychlé s okamžitou reakcí. Je S5610 skutečně tak pomalý a nebo je u mě nějaký problém? Děkuji.
David Gelner
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod David Gelner 14. 3. 2015 16:04

Fíla: děkuji za informace. Zkusil jsem kartu vyjmout a telefon se nepatrně zrychlil, ale opravdu jen nepatrně. Tak musím se smířit s tím, že je pomalý, protože mi nenapadá jiná vhodná alternativa ;-)
Jinak telefon jsem kupoval v alze.
David Gelner
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod David Gelner 14. 3. 2015 19:58

Fíla: co přesně kod pro obnovení obnovuje? Já jen jestli je třeba předtím telefon zálohovat atd. Jinak používám maličkou 2GB kingstone.
David Gelner
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod mcshort 17. 3. 2015 13:52

Zdravim,

- chystám se na upgrade továrního firmwaru tímto jen pár otázek

- dotaz ohledně SMS a T9 - mám stejný problém jako "recraptor" při psaní s použitím T9 občas telefon zapomene zobrazit poslední stisknutí - napíšu například N E sktisku Z pro NEŽ nic se nestane stiknu znovu a už tam mám NEWY a člověk musí mazat a přepisovat... předpokládám že to pravděpodobně upgrade nevyřeší
- budík, ukol na obrazovce - úkol jsem se dočetl že se zobrazuje jen "dnešní" a u budíku (při použítí jako poznámky na obrazovce) zobrazují se všechny nastavené budíky nebo jen jeden a pouze nastavené budíky na "zítra" takže jako poznámka na obrazovce se asi taky nepoužít?
mcshort
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod mcshort 17. 3. 2015 23:03

díky moc za odpověď...

sms s diakritikou nepoužívám tak by to snad mělo být v pohodě...

aha jen nejbližsí budík, (jelikož používám každý den i na buzení) tak to jako poznámka na "obrazovce" moc použít nepujde (hold člověk má velké nároky po letech s SE :)

ještě jen jeden dotaz s orig. firmwarem (tmobile) je možné zapnout/vypnout "svítílnu" na výchozí obrazovce dlouhým stiskem šipky nahoru (bez notifikace, jen se rozvítí, případně zhasne, při rosvícení se automaticky po 10minutách zhasne), tahle funkce zůstává?
mcshort
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod trencherman 22. 11. 2015 17:23

Ahoj, můžu sem s technickým problémem? Potřeboval bych prosím poradit. Mám něco přes rok Samsung S5610, kupovaný z druhé ruky, už je po záruce. Nevolám často a baterie vždy vydržela minimálně týden, většinou skoro dva. Pak ze dne na den rapidně spadla výdrž a nevydržela ani dva dny. Koupil jsem baterii novou, ale situace se nezlepšila. Myslel jsem že baterie se po pár cyklech nabíjený sformuje, ale po více než týdnu stále nabíjím obden a to skoro nevolám. Nemám na otestování jinou nabíječku, ale čas nabíjení je stále stejně dlouhý jako předtím. V čem může být problém? Může pomoci přehrátí firware atd? Pokud máte s tímto někdo zkušenost, děkuji za rady.

EDIT: Tak rada v tomto asi neexistuje. Dlouho jsem se k tomu nedostal, ale teď chci zkusit přehrát firmware. Doporučíte verzi a jak jí nahrát? A jen tak mimo.. u fotoaparátu nejde změnit úložiště z telefonu na paměťovou kartu. Chyba firmware a nebo je to normální? Děkuji.
trencherman
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků