Samsung S5610 - obecná diskuze

O mobilních telefonech značky Samsung

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod jaro2 29. 12. 2014 03:11

Zdravím. Nemáte někdo typ kde sehnat jízdní řády v javě MHD v BRNĚ? Na webu mhdvmobilu Brno není. Docela pěkně to má udělaný Hradec Králové. Vlaky taky už asi nikdo nedělá, hekrly s tím už asi skončil před několika lety. Díky.
jaro2
Junior

Odeslat příspěvekod seterwohipikule 29. 12. 2014 18:40

Ale mobilní jízdní řády fungují, ne? Doba, kdy jsme všichni byli offline a jízdní řády tahali v mobilu je pryč. Navíc, ukáže to aktuální zpoždění, což je taky plus.
Bablbam.
seterwohipikule
Trvalý BAN
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod jaro2 29. 12. 2014 20:52

Fíla: Díky, napsal jsem autorovi, tak uvidím. :-)
Na vlaky mají pro konkrétní uživateli zvolené trasy (odjezdy a příjezdy) aplikaci v javě Deutsche Bahn a to i pro Českou republiku.

seterwohipikule: Mám taky internet v mobilu, ale ne všude je signál a nalezení spojení v javě mi připadá rychlejší.
Naposledy upravil jaro2 dne 30. 12. 2014 02:22, celkově upraveno 1
jaro2
Junior

Odeslat příspěvekod Bummer 29. 12. 2014 22:57

Menší OT: Před dvěma týdny jsem dostal služební Motorolu Moto G s LTE (1. generace) a zamýšlel jsem s ní nahradit mojí rok a půl starou S5610. Potěšila mě plynulost telefonu, ale tím to hasne. Byl jsem s Androidem obeznámený z tabletu, ale omezení v "telefonních" možnostech dostupných po vybalení z krabice, mě neskutečně zklamaly. Podstatné věci každodenního použití jsou u Samsungu okamžitě po ruce -- kalendář, poznámky, správce souborů, úkoly, profily s možností nastavení oddělené hlasitosti pro zprávy a hovory... plus s Filovým softwarem možnost přepínat je automaticky podle času... Tohle a spoustu dalších věcí, co ten "chytrý" telefon neumí aniž bych se v tom musel hodiny hrabat a hledat tu správnou aplikaci. A ten fotoaparát je také tragédie na n-tou.

Takže těm, co by hledali instantní náhradu za S5610 v téhle oblasti a čekali, že to může být jen lepší, bych rád vzkázal, že nemusí. ;)

(A ne, nejsem důchodce, co už se nechce učit nové věci. IT mě živí.)
Breaking a part of my heart to find release
Taking you out of my blood to bring me peace
Bummer
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod blahar 8. 1. 2015 19:47

Dobrý večer,

díky za upravený firmware - vše funguje bezvadně. Jen se potýkám s českými znaky v Kies (v kontaktech).
Přehrál jsem zpět originální FW - znaky byly zobrazeny korektně, po nahrátí Vašeho FW se mi v Kies (instalován na jiném počítači, než na kterém jsem instaloval FW) některé české znaky v kontaktech nezobrazují korektně - např. "á" se u některých jmen zobrazuje, u jiných ne. Zřejmě někde dělám chybu, ale nemůžu přijít na to kde. Uměl by mi někdo poradit? Existuje jiná použitelná aplikace pro synchronizaci s Outlookem? Děkuji.
blahar
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Robius 15. 1. 2015 23:37

Mám Samsung S5610, už jsem i přes velké problémy aktualizoval upravený FW :tleskani . Musím, říct že oproti originálu je to velký posun k lepšímu ;-) . Jinak zmíním, že aktualizace mi nešla provést přes OS Windows 8.1 64bit :hm , povedla se až na jiném počítači s OS Windows 8.1 32bit ^^ . Možná to bylo jen PC. Ale další problém, je v tom, že mi telefon nebere paměťovou kartu. On jí nebral ani před nahrátím upraveného FW. Možná je to od té doby co se vykoupal :-l. Ale asi to nemá cenu spravovat, nebo j? :oops: Mám micro SD 4GB. V PC funguje dobře.
Robius
Kolemjdoucí
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Robius 17. 1. 2015 12:31

OK, až budu mít přílležitost, tak zkusím vložit jinou micro SD kartu. Jinak tu 4 GB, jsem i naformátoval v PC a vůbec to nepomohlo, předtím měla formát FAT32 a teď jsem to naformátoval na FAT a taky nic. :/ Ale jinak se zdá, že vše funguje normálně. Teda až web, s ním tak spokojený nejsem. Ani se mi nepodařilo rozdejchat nějakou aplikaci, co by uměla posílat SMS z internetu. Pořád to hlásí nějaké chyby nebo že jsem zadal špatné číslo a tak. Je nějaká java aplikace na měření rychlosti mobilního internetu? Předpokládám, že asi ne. Asi jsem první koho to napadlo. :D Třeba na dotykovým mobilu s OS android používám aplikaci DSL.cz - Měření.
Robius
Kolemjdoucí
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Lamil 18. 1. 2015 13:27

Ahojte nevíte prosím jestli telefon podporuje kopírovaní editovatelných textů z aplikací? Na mojem starem tlačítkáči byla vždy možnost zkopírovat text a vložit jej pak do sms, tady tu funkci velici postrádám, nevíte co s tím prosím?
Lamil
Junior

Odeslat příspěvekod jaro2 20. 1. 2015 03:00

Zdravím. MikroUSB konektor se mi chytá třeba až na 7. pokus a to na obou používaných kabelech. Co s tím mohu dělat ? - mám ještě asi měsíc záruku. Díky. :-)
jaro2
Junior

Odeslat příspěvekod Bummer 20. 1. 2015 12:47

Uplatnit jí. ;)
Breaking a part of my heart to find release
Taking you out of my blood to bring me peace
Bummer
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod atilius 21. 1. 2015 07:14

Ahoj, potřeboval bych trochu poradit s Bluetooth...

1. když udělám fotku z fotoaparátu, tak přes Bluetooth není v počítači vidět dokud ji v telefonu neoznačím jako BT viditelnou - nedá se to někde nastavit automaticky?

2. Když chci přetáhnout celou složku přes BT, tak mi odmítne to udělat, protože nelze založit složku - soubory se překopírují, ale nelze vytvářet složky...

Díky,

Martin
atilius
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Robius 23. 1. 2015 01:23

Fíla: Tak něco k těm odpovědím. Operu už mám staženou 8.0.35158 i z níže uvedeného odkazu a to verzi 4.5 (přes kterou se mi podařilo i poslat SMS přes Vodafone park)

Fíla píše:Robius: Internetový prohlížeč S5610 zvládne zobrazit jen jednoduché webové stránky, proto je lepší zvolit Operu Mini (v prohlížeči telefonu zadat adresu: "m.opera.com").


Další záležitostí byl Oskárek. Bohužel pro mě nepracuje správně. Měl jsem staženou stejnou verzi i předtím, ale pak jsem si stáhl i verzi z odkazu viz níže.

Fíla píše:Na smsky posílané přes internet je asi nejlepší Oskárek (v prohlížeči telefonu zadat adresu: "mobilecity.cz/index.wml").


Bohužel se mi nepodařilo odeslat ani jednu SMS. Vyplnil jsem údaje pro Vodafone park i pro T-mobile. Pokaždé to skončilo u hlášky:

Výsledek:
Nastavte prosím platné číslo odesílatele.


A to i když jsem dal předvolbu 00420. Když jsem dal jiné číslo (tj. delší nebo kratší 9 čísel), tak tam byla tato hláška:

Výsledek:
Zadali jste neplatné číslo příjemce.


Jinak to měření rychlosti v tomto telefonu oželím. ;-)
Robius
Kolemjdoucí
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod GiFu 23. 1. 2015 06:28

Zdravím přítomné, měl bych jednu prosbu. Dostal jsem tento tel. jako firemní a pořád mi svítí v horní liště E. Poradí někdo jak to vypnout? Nemůžu to v nastavení najít. Děkuji
Galaxy Note8
GiFu
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod GiFu 26. 1. 2015 14:09

Díky moc. Už je to pryč :tleskani
Galaxy Note8
GiFu
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Panoperator 3. 2. 2015 08:29

Dobrý den, Zvuk spouště fotoaparátu je možné zapnout v případě že máte nastavenou hlasitost alespoň na jednu čárku - poté se možnost zapnout zvuk spouště povolí. Jinak řečeno, je jedno jaký profil ale nesmí být zvuky ztlumené na minimum.

S5610 zvuk spouště fotoaparátu
Panoperator
Kolemjdoucí

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků