Poraďte nejlepší aplikace pro čtení knih v mobilu

Pokud nenaleznete vhodnější přihrádku

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod MartinChroust 16. 7. 2014 08:29

Čtete knihy na mobilu? Vybíráte mobilní čtečky podle podpory funkcí, formátů nebo stačí jen počeštění a základní paleta funkcí?

Jaké aplikace na čtení knih byste doporučili? Může se jednat o verzi pro smartphone i pro tablet, zajímají nás vaše zkušenosti a postřehy. V odpovědích se prosím držte jednoduchého schématu:

    Operační systém:
    Jméno aplikace:
    Cena:
    Proč právě tato aplikace (výhody/nevýhody):
Šéfredaktor SamsungMania.cz
MartinChroust
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Sodobar 16. 7. 2014 09:04

Operační systém: Android
Jméno aplikace: Cool reader
Cena: Zdarma
Proč právě tato aplikace (výhody/nevýhody): Pohodlná regulace jasu posunutím prstu po displeji.
Sodobar
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod hodnypaja 16. 7. 2014 09:07

Operační systém: Symbian
Jméno aplikace: i-Silo
Cena: Zdarma
Proč právě tato aplikace (výhody/nevýhody): například umožňuje změnu barvy fontů i pozadí.
hodnypaja
Junior

Odeslat příspěvekod jar127 16. 7. 2014 09:39

Operační systém: Android
Jméno aplikace: Play Books
Cena: 0
Proč právě tato aplikace (výhody/nevýhody): Kombinuje zakoupené knihy u Googlu vlastní pdf a epub. Navíc dokáže synchronizovat stav na více zařízení (většinou tablet a mobil) a i na počítači, tak nemusím hledat kde jsem skončil. Dřive jsem používal Cool Reader, který má mnohem víc možností a je asi na čtení lepší, ale díky výhodám výše jsem kompletně přešel.
jar127
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Fre ddy 16. 7. 2014 09:47

Doporučuji žádnou aplikaci! Neříkám tablet 8 nebo 10.1, ale na mobilu číst knížku je o zdraví. Ano, jde to, ale jenom proto, abychom si mohli říct - mám to ale skvělý přístroj, dokonce mě to nahradí moji knihovnu. Chce to spadnout na hlavu ještě jednou, abychom pochopili, co je nejlepší..
Fre ddy
Junior

Odeslat příspěvekod Sentry 16. 7. 2014 10:24

Operační systém: Android
Jméno aplikace: Moon+ Reader Pro
Cena: 99,- Kč
Proč právě tato aplikace (výhody/nevýhody): nevýhoda pro někoho se může zdát necelých 100 korun hodně peněz, výhody jsou popsané v odkaze aplikace na google play, je jich mnoho :-)
OnePlus Nord 3 5G - 16GB / 256GB
Model: CPH2493
OxygenOS 13.1.0.592(EX01)
Sentry
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod vitra 16. 7. 2014 17:38

Operační systém: Android
Jméno aplikace: FBReader + pluginy
Cena: zdarma
Proč právě tato aplikace (výhody/nevýhody):
Výhody: jednoduchá čtečka, se snadným a nepřekombinovaným ovládáním. A pokud chcete nejen číst očima, ale třeba před spaním i poslouchat knihu, čte lépe než MoonReader+, CoolReader a pod. Čte dokonce lépe než např. Balbolka na počítači. Je možné snadno editovat český slovník na PC.
Nevýhoda: Neotvírá všechny formáty (ale to asi žádná z čteček).
vitra
Junior

Odeslat příspěvekod 7lk7 16. 7. 2014 21:26

Tělem kmet, duchem to tak necítím, Počítače mám rád, mobily také hodně moc a myslím, že něco málo s nimi zacházet umím. Miluji knihy, klasické, na papíře, s vůni vazeb, papíru a barev, jejich tíhu nebo hrany když se pod/nad nimi usíná ;-) Je to krásné si psát poznámky do odborných, nebo na papírové záložky v těch románových, detektivních a pak v tom listovat. Nikdy jsem nechtěl číst něco v mobilu nebo tabletu. Až jednou jsem ze zvědavosti zkusil čtečku kvůli zajímavému titulu v PUB formátu, papírově by to bylo na delší čas a složitější sehnat. Chvíli jsem si hrál s nastavením zeleného písma na tmavém pozadí (někdo si třeba vzpomene na edici Smaragd, tam tedy byl papír zelený, ale tahle kombinace je fakt příjemná na oči). A ejhle, několik hodně velkých výhod: Kolikrát je člověk někde a má přesně těch deset minut prázdného času, který jde krásně vyplnit čtením knihy, jen ji mít u sebe. Nu a mobil je s námi skoro furt ;-) (tedy pořád). A další věc? Zlobilo vás někdy v ložnici jak si druhý svítí lampičkou na čtení a Vy už chcete tmu? Tak s mobilem se svítit nemusí, jde číst až kniha vypadne z ruky a žádné světlo nezůstane svítit celou noc. Jsou to cca dva roky, co jsem tvrdil, že nikdy nebudu číst elektronické knihy. OD té doby jsem díky "kniha vždy sebou v mobilu" přečetl neskutečně mnoho knih. Člověk by měl zkusit co zavrhuje, jde-li to tedy. - Hlasuji jednoznačně pro CoolReader - vážně dobrá čtečka. A stejně tak rád mám ten voňavý papír, brožovaný nebo i v kůži vázané vydání Ottova slovníku, zážitky mají být pestré ;-)
7lk7
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod lokomot1 16. 7. 2014 21:44

Operační systém: Android
Jméno aplikace: Cool reader
Cena: Zdarma
Proč právě tato aplikace (výhody/nevýhody):

zkoušel jsem asi 10 často používaných čteček, dlouhou dobu používal ireader, ale coolreader vyhovuje nejvíce. Důvod? rozsáhlá podpora formátů, možnost podrobného nastavení, jednoduchost, praktické snižování a zvyšování jasu(snížit jas dokáže dokonce i pod běžnou nejnižší úroveň - podobně jako "screen filter")
lokomot1
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod orca-1 17. 7. 2014 07:23

Pokud tazatel to myslí vážně se čtením , myslím třeba hodinu denně , rozhodně bych doporučil nějakou čtečku - tam je čtení radost. Doporučuji PocketBook 626
Samozřejmě na mobilu to také lze ale rozhodně to není pohodlné - jinak Moon Reader pro.
orca-1
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod xlendi 17. 7. 2014 08:05

Aplikace pro Android, které používám, jsou následující:

ezPDFReader (nejlepší PDF čtečka pro Android, v placené verzi bezkonkurenční)
CoolReader (nyní moje oblíbená)
FBReader (tradiční aplikace, používám v rootlém Kindlu pro "nepodporované" formáty)

Jinak se připojuji - pro normální (beletrické) čtení jednoznačně doporučuji čtečku! Doma mám aktuálně dvě - starší bez nasvícení Kindle 3 3G s celosvětovým internetem zdarma - naprosto dostačující pro čtení ve dne a moji oblíbenou Kindle Paperwhite 2 s úžasným nasvícením textu - čtení na této čtečce v jakoukoliv denní i noční dobu je skutečně radost - žádný lesk z displeje, rovnoměrné měkké nasvícení, které v noci nebodá do očí apod. Cenově se za novou bez reklam dnes dostanete pod 3500 Kč, takže není co řešit. Dobré jsou i čtečky od Sony (měl jsem stařičkou šest set padesátku a krátce novější T1, obě byly na svou dobu hodně dobré). Koupi neznačkové čtečky typu PocketReader doporučuji dobře uvážit. Nejprve si ji vyzkoušejte a porovnejte s nejlevnějším Kindlem a rozhodujte se až pak. Jako důvod koupě neznačkové čtečky není v žádném případě (ne)podpora formátů! To Vám budou tvrdit prodejci, kteří se chtějí těchto laciných čteček draho zbavit. Překovertovat se dá všechno, navíc do rootlého Kindlu nahrajete běžně alternativní prohlížeče.
iPhone 12, Samsung A50, iPad Mini (2019), Apple Watch 5, MacBook Air M1

Moje úvaha, proč si (ne) koupit iPhone 12:
http://coins4you.cz/ip12/
xlendi
Junior

Odeslat příspěvekod messsy 23. 7. 2014 11:24

Čtení na mobilu je nouzovka, čtu hlavně na Kindlu PW2, takže nejlepší čtecí aplikace pro mobil je z mého pohledu Amazon Kindle, z jednoho prostého důvodu: můžu pokračovat ve čtení tam, kde jsem skončil na čtečce a naopak.
messsy
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Hellebrand 24. 7. 2014 15:25

Navíc lze spustit hlasové předčítání ( program svox) a potom to je naprostý komfort. Při rybaření jsem už tak "přečetl" ne jednu knihu.

Sentry píše:Operační systém: Android
Jméno aplikace: Moon+ Reader Pro
Cena: 99,- Kč
Proč právě tato aplikace (výhody/nevýhody): nevýhoda pro někoho se může zdát necelých 100 korun hodně peněz, výhody jsou popsané v odkaze aplikace na google play, je jich mnoho :-)
Hellebrand
Junior

Odeslat příspěvekod Tazz1 5. 1. 2019 20:19

Kdysi jsem nedal dopustit na Cool Reader, ale dnes je již roky bez podpory. Takže dnes FBReader ve své nejvyšší verzi a nedám na něj dopustit. Byť ne na mobilu, ale na tabletu. Již dnes jinak nečtu.
Tazz1
Junior

Odeslat příspěvekod Hellebrand 6. 1. 2019 07:17

Podívej se na
PocketBook reader - pdf, epub, fb2, mobi, audio
https://play.google.com/store/apps/deta ... eey.reader

skoro bych se vsadil, že ho začneš (te) používat.
Zvláště na PDF je bezkonkurenční.
Hellebrand
Junior

Další stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků