Nokia Lumia 630 / 635 - obecná diskuze

O mobilních telefonech značek Nokia i Microsoft

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Hush 22. 5. 2014 21:14

Mám jej týden, potřeboval jsem právě dual sim, ptej se co Tě zajímá.
Hush
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod dede 23. 5. 2014 04:42

Zajímá mě hlavně výdrž baterie a jak se píše na virtuální klávesnici. Švagrová má Lenovo s Androidem a když pominu, že je pořád na nabíječce, tak natom nedokážu psát....zmáčknu A a mobil píše S atd. Nevím, jestli je to normál, ale připadá mi to divné.
dede
Junior

Odeslat příspěvekod Hush 23. 5. 2014 06:58

Je to můj druhý telefon, jako hlavní mám 920 a rozdíl v psaní žádný nevidím - je to asi subjektivní. Výdrž telefonu je v porovnání s 920 o něco lepší. Já to ale neřeším, u množství telefonů a mailů, které denně vyřizuji dávám telefon každý večer na nabíječku a ráno jej sundám. Wifi, BT a synchronizace mailů je zaplá nepřetržitě. Foťák u těchto mých dvou modelů se samozřejmě nedá srovnat, ale na nějakou momentku to stačí. Na absenci tlačítka fotoaparátu sem si zvykl hned. Pro mne je jediný zápor přisvětlovací dioda, ne z důvodu fotoaparátu, ale tel. nemůžu používat jako lampičku a to mi docela vadí. Na telefonu nehraji žádné hry a nepoznám nějaký zásadní rozdíl v rychlosti systému 630/920. Na 920 mám také W8.1.
Hush
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Mizi 23. 5. 2014 10:07

Mám taky 630 Dual Sim, po přechodu ze Samsungu Galaxy SII jsem spokojen. Večer mívám tak 50% baterie, ale moc toho neprovolám. Jinak WiFi, BT a synchronizace pořád zapnutá. Klávesnici je dobrá, překlepy mám jenom minimálně.
Mizi
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod mpolan 23. 5. 2014 16:34

Jak hodnotíte čitelnost displeje na slunci (dost používám telefon venku - volání, mapy, navi atd.)? Podle testu GSMareny z dneška vychází velice dobře, překonává i o dost dražší modely a naopak třídně příslušnou konkurenci nechává vcelku za sebou. Dioda ani senzory mi asi vadit nebudou, takže by to mohla být ideální volba.
Není důležité zvítězit, ale pořádně si to užít!
Mám o osm koleček víc!
mpolan
Junior

Odeslat příspěvekod Mizi 23. 5. 2014 18:00

Čitelnost displeje v pohodě, trošku mě mrzí chybějící čidlo jasu.

Rozhodně bych řekl že levná Lumia je použitelnější než levný Android.
Mizi
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod mpolan 23. 5. 2014 19:27

Díky, Mizi. Objednám si ji taky. :-)
Není důležité zvítězit, ale pořádně si to užít!
Mám o osm koleček víc!
mpolan
Junior

Odeslat příspěvekod dede 23. 5. 2014 19:57

Taky do ní půjdu. Jiná volba stejně není.
dede
Junior

Odeslat příspěvekod DVAE 25. 5. 2014 16:12

nechci dělat offtopic, ale rozhoduji se mezi lumií 630 a 625, jaký na to máte nezávislý názor?
DVAE
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod mpolan 25. 5. 2014 19:38

Já jdu kvůli rozměrům a váze do 630. Ta má navíc i lepší displej. Ostatní si musíš zhodnotit sám, zda ti bude chybět LED u foťáku nebo automatická regulace jasu. Jinak jsou, podle mě, na stejné úrovni.
Není důležité zvítězit, ale pořádně si to užít!
Mám o osm koleček víc!
mpolan
Junior

Odeslat příspěvekod AndyAaron 26. 5. 2014 14:59

Přecházel jsem na Lumii 630 DS z Nokie N8. Telefon používám aktivně asi 4 dny, takže se s ním ještě seznamuju. Moje postřehy:
+ super plynulost systému, neseká se, na nic se nečeká
+ spousta aplikací, které už na Symbian nebyly, včetně navigace, map (Seznam i google) atp.
+ velice rychlý fix GPS, ještě bez sim karty se chytl do 15 vteřin, teď už se chytá v podstatě okamžitě a to i uvnitř budovy.
+ fotek jsem udělal jen pár za slunečného dne, ale fotky vypadají dobře, srovnatelně s N8 (tam jsem taky fotil na nižší rozlišení a ne na 12MP). S přibývajícím šerem to asi bude horší.
+ moderně působící prostředí
+ rychlá synchronizace s Gmailem
+ hovory jasné, čisté, na obou sim bez jakéhokoliv problému. Co se týká nastavení sim, tak jsem tam nastavil, že pokud volám na firemním, tak jsem na soukromém nedostupný (a měla by pak dojít sms), pokud volám na soukromém, tak se mi příchozí firemní hovor přesměruje na soukromé, takže se o tom hned dozvím. Zatím jsem v praxi neověřoval, že to tak funguje.
+ IE perfektně rychlý, rychlejší než opera na N8.

+- celkové zpracování telefonu je v pohodě, ale unibody to není. Myslím si, že při prudším pádu telefon z vaničky vyklouzne.
+- chtěl jsem žlutou barvu, ta bohužel není tak hezky žlutá jak třeba 620, je taková spíš fosforová. Ale zvykl jsem si a telefon vypadá "čučavě".
+- displej, škoda automatického jasu. Takto se dá nastavit ve 3 krocích (Low, Medium, High). Low je v místnosti úplně v pohodě, pokud ale přejdete na přímé slunce, tak na displeji není vidět absolutně nic a než si manuálně nastavíte High jas, tak se zapotíte. Na slunci a s nastaveným High je displej v pohodě čitelný.
+- jsem asi ze staré školy, ale jak se teď vše zjednodušuje ve stylu iOS, tak mám kolikrát pocit, že na všechno jdu zbytečně složitě. A naopak spoustu věcí bych chtěl mít na nastavení víc podrobně, ale ono to nejde. Symbian mi na tohle přišel super, tam si člověk mohl nastavit skoro cokoliv už z výroby a nemusel nic rootovat. Chtěl jsem telefon, který se nastaví a bude fungovat, na hraní si s androidem nemám čas (ač bych si třeba hrát chtěl), ale tady kolikrát ani co nastavovat není.

- omezená nastavení WP 8.1, nedá se tam toho tolik nastavit jako v Symbianu viz výše
- nastavení rozdílných vyzvánění pro jednotlivé simkarty - nastavit sice jde, ale v nabídce vyzvánění je jen omezené množství melodií a ty jsou jen cca sekundové, takže se spíš hodí k nastavení SMS a upozornění a ne jako klasické vyzvánění.
- dnes jsem zapnul navigaci a ta po cca 15 minutách zatuhla. Respektive zatuhla lokace GPS, navigace pořád fungovala, akorát to vypadalo, jako bych stál na místě (narůstal čas dojezdu, na mapě jsem byl pořád v jednom bodě). Nepomohlo vypnutí Here Drive+, musel jsem restartovat telefon (za jízdy nic moc). Po restartu až do cíle cesty ok. Akorát odpoledne na cestě zpět to udělalo znovu.
- nepodařilo se mi telefon spojit s Nokia PC suite, abych si mohl synchronizovat firemní kontakty a kalendář. Musel jsem udělat ručně - opruz.
- výdrž baterie - přes víkend následovně: v sobotu ráno v 9h z nabíječky. Cca 2h Endomondo, cca 30 min internet, 20 fotek, 10 zpráv, 30 min hovoru, na noc mód letadlo. Telefon hlásil slabou baterii v neděli kolem 16h, to jsem zapnul energy saver a odporoučel se kolem 18h, aniž by o tom dal vědět. Dnes v pracovní den šel plně nabitý z nabíječky v autě v 10h, od té doby cca 30 min hovoru, 30 min navigace, 5 zpráv, pár emailů a v 15:30 jsem na 59% baterie. Čeká mě ještě hodinový conf call, ale večer určitě půjde na nabíječku. Pracovní den tedy asi přečká, ale pokud se zapomene dát do nabíječky, tak druhý den kaput. Když jsem zkoušel přes noc bez modu letadlo, tak zmizelo 12% baterky a to ležel jen na stole. Z aktivních dlaždic tu mám jenom počasí. Fcb ani další sociální sítě mě nezajímají.
- nepřišel jsem na to, jak v hudebním přehrávači přehrávat hudbu na přeskáčku (náhodný výběr skladeb). Asi budu muset řešit jinou aplikací.
- Headset - v balení s telefonem nebyl. Zkoušel jsem headset z firemní nokie C2 - nefungoval - ve sluchátkách jsem nic neslyšel, mikrofon taky nefungoval. Podobná sluchátka z Nokie C5 na tom byla stejně. Co bylo horší, tak úplně stejná situace je s mým BT sluchátkem Jabra. To mi hodně vadí, protože volám firemně celkem často a používám headset, abych měl prázdné ruce a mohl si zapisovat. Koss Porta pro fungují (aspoň je slyšet hudba), ale tam zas není mikrofon na volání.
- Je škoda, že pokud telefon otočíte podélně, tak základní obrazovka se neotočí. Tohle N8 uměla a v držáku v autě se to hodí.

Celkově musím říct, že za 4tis je to povedený kousek. Velikost a konstrukce mi víc seděly na N8, na velikost 630 si ještě zvykám. Displej má 4,5 palce a ovládací tlačítka jsou už na displeji, tak nevím, proč je pod displejem ještě skoro centimetr plochy.
Pokud jsou nějaké dotazy, tak se ptejte.
Sony CMD-J5 -> Siemens C35 -> Siemens C65 -> Siemens CX65 -> Nokia 6124 -> Sony Ericsson C702 -> Nokia N8 -> Nokia Lumia 630DS + iPhone 6 128GB
AndyAaron
Junior

Odeslat příspěvekod notm3 26. 5. 2014 16:32

Dodry den, plánuji koupi tohoto telefonu a chtěl bych se zeptat majitelů tohoto telefonu popr. jestli to někdo neví. Jaka je povrchová úprava u jednotlivych barevných provedeni zadního krytu, zda-li matná či lesklá? Díky za odpovědi.
notm3
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod AndyAaron 26. 5. 2014 17:46

Zadní kryty jsou matné stoprocentně pro černou, žlutou a oranžovou variantu. Tipl bych si, že zelená i bílá budou taky matné, ale ty jsem naživo neviděl, tak to nechci tvrdit stoprocentně.
Sony CMD-J5 -> Siemens C35 -> Siemens C65 -> Siemens CX65 -> Nokia 6124 -> Sony Ericsson C702 -> Nokia N8 -> Nokia Lumia 630DS + iPhone 6 128GB
AndyAaron
Junior

Odeslat příspěvekod mpolan 26. 5. 2014 18:53

Bílá je taky matná, zelenou jsem ještě neviděl.
Není důležité zvítězit, ale pořádně si to užít!
Mám o osm koleček víc!
mpolan
Junior

Odeslat příspěvekod dede 27. 5. 2014 05:26

To tuhnutí navigace mě znervózňuje, docela dost jí používám.

Nicméně, děkuji AndyAronovi za podrobný popis zkušeností.

Osobně budu přecházet z E5, kde je tragédie úplně vše, od zoufalé rychlosti, zamrzání až absenci aplikací a nefunkční wifi.
dede
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků