Milil píše:javak810i píše:Ano, ta 15x10 cm fotka byla z toho Kodaku naprosto "normální", respektive srovnatelná s vyvolanou fotkou ze starého Nikona na film a s mou 14Mpx zrcadlovkou. Z toho jasně plyne, že pokud chce člověk fotky jen této velikosti, tak bohatě postačí takový 5Mpx lépe fotící mobil, či kompakt.
Tohle přesně potvrzuje to co si myslím. Totiž, že mezi námi je dost zásadní rozdíl v tom co vidím na fotografii já a ty. Což je celkem normální, každý má jiné vnímání toho či onoho.
Já jen nechápu tvou (a některých dalších) potřebu lézt do diskuze o něčem co si nechceš koupit a co ti z tvého pohledu připadá pitomý a tam neustále vnucovat názor, že když se to nelíbí tobě, tak je to úplně blbý a zbytečný výrobek úplně pro všechny. Nechápete, že můžou existovat lidi pro které ten mobil využití má a snažíte se jim úplně nesmyslnými argumenty vnutit, že nic takového nepotřebují a že jsou jen pomýlení. Osobně za sebe říkám, že rád zůstanu pomýlený a budu se těšit z obrázků které osmsetosmičkou pořídím a budu si lebedit nad pokrokem který fotomobily urazily.
Bóže, ale tys mě vůbec, ale vůbec nepochopil. Pro začátek, ty nevíš, zda si 808 budu kupovat nebo ne a navíc mám právo zde diskutovat jako každý jiný, tak si tohle laskavě odpust.
Nikdy jsem neřekl, že se mi 808 nelíbí a nikomu nevnucuji názor, že je to špatný telefon, jen říkám, co si myslím.
Argumenty lidí, kteří mají bohaté zkušenosti jak s poloprofi focením kvalitními fotoaparáty, tak i velmi dobrými fotomobily podle mě nejsou nesmyslné, možná mají víc smyslu, než ty tvé

.
Jestli si myslíš, že si takový machr, tak si můžem dát sraz v Praze a já přinesu 3 15x10cm fotky. Jednu focenou mojí zdrcadlovkou, druhou klasickým starým kinofilmem a třetí focenou Samsungem Galaxy S2. Když bezpečně poznáš, která je která, tak máš u mě pivo

.
Vůbec neříkám, že foťák 808 je špatný, zbytečný, či co... Jen podle mě stále velká většina mainstreamových uživatelů používající formát 15x10cm k ůschově nedocení ten kvalitativní posun oproti obyčejnému kompaktu, či jinému fotomobilu.
Já například patřím k těm, kteří si fotky nejčastěji prohlíží na PC a kochám se detaily ve 100% přiblížení na velikost pixel-pixel. Takže já bych měl takový foťák v mobilu rád. Problém je, že po ostatních stránkách je to v zásadě šunt, který by (nemít ten super foťák) stál maximálně 5000Kč, proto si ji nekoupím (a taky kvůli tomu Symbianu).