Nokia 808 PureView - k dispozici Belle FP2 (říjen 2012)

Lumia 920, Lumia 820, Lumia 620, Nokia 808 PureView, Lumia 800...

Moderátoři: Kryštof Korb, Moderátoři MobilMania.cz

Potřebujete dohrát ČEŠTINU do své Nokie?

Najděte product code pro svůj telefon a postupujte dále dle tohoto návodu.

Odeslat příspěvekod Milil 27. 5. 2012 21:09

javak810i píše:Ano, ta 15x10 cm fotka byla z toho Kodaku naprosto "normální", respektive srovnatelná s vyvolanou fotkou ze starého Nikona na film a s mou 14Mpx zrcadlovkou. Z toho jasně plyne, že pokud chce člověk fotky jen této velikosti, tak bohatě postačí takový 5Mpx lépe fotící mobil, či kompakt.

Tohle přesně potvrzuje to co si myslím. Totiž, že mezi námi je dost zásadní rozdíl v tom co vidím na fotografii já a ty. Což je celkem normální, každý má jiné vnímání toho či onoho.

Já jen nechápu tvou (a některých dalších) potřebu lézt do diskuze o něčem co si nechceš koupit a co ti z tvého pohledu připadá pitomý a tam neustále vnucovat názor, že když se to nelíbí tobě, tak je to úplně blbý a zbytečný výrobek úplně pro všechny. Nechápete, že můžou existovat lidi pro které ten mobil využití má a snažíte se jim úplně nesmyslnými argumenty vnutit, že nic takového nepotřebují a že jsou jen pomýlení. Osobně za sebe říkám, že rád zůstanu pomýlený a budu se těšit z obrázků které osmsetosmičkou pořídím a budu si lebedit nad pokrokem který fotomobily urazily.
Milil
Junior

Odeslat příspěvekod Rattus rattus 27. 5. 2012 21:20

Já ti to přeji. :love:
Rattus rattus
Junior

Odeslat příspěvekod uiqjirka 27. 5. 2012 21:22

Tak 808 urcite posune vyvoj i ostatnich(snad) zase kupredu.Telefony se akorat nachvilku opet zvetsi diky velikosti cipu.Ale spise to dlouhou dobu bude dominanta pouze nokie 808.Ona nokie dlouho neprinesla zadnou inovaci,tak je fajn,ze se aspon necim zapise do historie.Skoda spise preference WP a cesty jen jednim smerem.
Nokia Lumia 920 + DT-900 - Windows Phone 8.0.10211.204 (1232.5957.1308.1)
uiqjirka
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Milil 27. 5. 2012 21:37

Myslím, že mobily se jen tak nezvětší, přeci jen je to dost velký zásah do čistého designu a bude to spíš taková specialitka. V Lumiích se PureView objevit má, ale nebude to přepočet z 38MPx, ale z nějakého menšího čipu. Spíše si myslím, že se objeví tato (nebo podobná) technologie u kompaktů. Něco podobného má už delší dobu Fuji i když on ovšem řeší spíše barevné podání.
Milil
Junior

Odeslat příspěvekod uiqjirka 27. 5. 2012 21:40

To jsem vim a cetl jsem, ze v Lumiich ma byt mensi cip,proto jsem take psal,ze to bude dlouho dominantou jen nokie 808.
uiqjirka
Pokročilý

Odeslat příspěvekod javak810i 27. 5. 2012 22:23

Milil píše:
javak810i píše:Ano, ta 15x10 cm fotka byla z toho Kodaku naprosto "normální", respektive srovnatelná s vyvolanou fotkou ze starého Nikona na film a s mou 14Mpx zrcadlovkou. Z toho jasně plyne, že pokud chce člověk fotky jen této velikosti, tak bohatě postačí takový 5Mpx lépe fotící mobil, či kompakt.

Tohle přesně potvrzuje to co si myslím. Totiž, že mezi námi je dost zásadní rozdíl v tom co vidím na fotografii já a ty. Což je celkem normální, každý má jiné vnímání toho či onoho.

Já jen nechápu tvou (a některých dalších) potřebu lézt do diskuze o něčem co si nechceš koupit a co ti z tvého pohledu připadá pitomý a tam neustále vnucovat názor, že když se to nelíbí tobě, tak je to úplně blbý a zbytečný výrobek úplně pro všechny. Nechápete, že můžou existovat lidi pro které ten mobil využití má a snažíte se jim úplně nesmyslnými argumenty vnutit, že nic takového nepotřebují a že jsou jen pomýlení. Osobně za sebe říkám, že rád zůstanu pomýlený a budu se těšit z obrázků které osmsetosmičkou pořídím a budu si lebedit nad pokrokem který fotomobily urazily.

Bóže, ale tys mě vůbec, ale vůbec nepochopil. Pro začátek, ty nevíš, zda si 808 budu kupovat nebo ne a navíc mám právo zde diskutovat jako každý jiný, tak si tohle laskavě odpust.

Nikdy jsem neřekl, že se mi 808 nelíbí a nikomu nevnucuji názor, že je to špatný telefon, jen říkám, co si myslím.

Argumenty lidí, kteří mají bohaté zkušenosti jak s poloprofi focením kvalitními fotoaparáty, tak i velmi dobrými fotomobily podle mě nejsou nesmyslné, možná mají víc smyslu, než ty tvé ;).

Jestli si myslíš, že si takový machr, tak si můžem dát sraz v Praze a já přinesu 3 15x10cm fotky. Jednu focenou mojí zdrcadlovkou, druhou klasickým starým kinofilmem a třetí focenou Samsungem Galaxy S2. Když bezpečně poznáš, která je která, tak máš u mě pivo ;).

Vůbec neříkám, že foťák 808 je špatný, zbytečný, či co... Jen podle mě stále velká většina mainstreamových uživatelů používající formát 15x10cm k ůschově nedocení ten kvalitativní posun oproti obyčejnému kompaktu, či jinému fotomobilu.

Já například patřím k těm, kteří si fotky nejčastěji prohlíží na PC a kochám se detaily ve 100% přiblížení na velikost pixel-pixel. Takže já bych měl takový foťák v mobilu rád. Problém je, že po ostatních stránkách je to v zásadě šunt, který by (nemít ten super foťák) stál maximálně 5000Kč, proto si ji nekoupím (a taky kvůli tomu Symbianu).
HP Elitebook 8740W - Core i7, 8GB RAM, Geforce GTX460M
Sennheiser CX400 -> UE SuperFi 4 -> Jays D-Jays -> VSONIC GR07 -> Sennheiser HD 25 -> Sennheiser IE 60 + Sony MH1C
javak810i
Junior

Odeslat příspěvekod Milil 27. 5. 2012 22:29

Nic nechápu. Tím bych to uzavřel.
Milil
Junior

Odeslat příspěvekod Fre ddy 27. 5. 2012 22:49

Ahojte! Když si pročítám stránky tohoto minifora o Nokii 808, mám z některých pocit, že absolutně nechápou obrovský přínos Nokie s touto revoluční technologíí v mobilech. Již roky se v tomto oboru dělají jen krůčky, ale to, co předvedla Nokia je pořádný skok, který některým tady ještě nedocvakl. A symbian belle je již taky použitelný OS, určitě lepší než multimediálně nepřívětivé iOS, nebo WP7.
Fre ddy
Junior

Odeslat příspěvekod elho_cid 28. 5. 2012 00:12

uiqjirka píše:Telefony se akorat nachvilku opet zvetsi diky velikosti cipu.

Telefony se už hodně dlouho jen zvětšují. Doby kdy normální velikost telefonu znamenala Nokie 8210 nebo Ericsson T28 jsou dávno pryč, lidi s sebou nosí obří obrazovky a nepřijde jim divné, že se jejich "telefon" už ani nevejde do kapsy.
Jeden centimetr tloušťky navíc, nota bene jen na malým výstupku, není až takový problém.
Hoši, hoši, hoši, máte tu smrad jako v pekle.
elho_cid
Junior

Odeslat příspěvekod uiqjirka 28. 5. 2012 06:55

Nemyslel jsem zvetseni ala displej..ty centimetry do tloustky navic u 808 jsou znatelne,kdyz je dnes trend co nejtenci telefon.Nerikam ,ze to je spravny trend,ale 808 proste tento trend rozhazuje.Nejvice by se dnes vyrobci meli soustredit na baterii.To je neslabsi misto.
uiqjirka
Pokročilý

Odeslat příspěvekod edge1 28. 5. 2012 12:44

No Kryštof Korb tvrdil, že je 808 šíleně "velký" mobil. Tlouťkou obzvlášť samozřejmě. A taky těžký, že by jej nechtěl nosit každý den v kapse :D
Uvidíme no, asi je to subjektivní pocit, až si ho vyzkouším v ruce budu chytřejší. Případně doufám v WP8, aby byl přechod ze symbianu co nejpřivětivější. Ale s těmi aktualizacemi jednou ročně ala iOS si WP kope hrob. Chce to rychlejší posun dopředu :/
Siemens A50,Nokia 6230i,N79,N8. Další bude Lumia WP8!
edge1
Junior

Odeslat příspěvekod Milil 28. 5. 2012 13:25

Těžký teda je, to je fakt. Jsem koukal, že má o 30g víc jak iPhone 4S a ten taky nepatří zrovna mezi ty nejlehčí. Ale uvidíme jak to bude působit v ruce/kapse
Milil
Junior

Odeslat příspěvekod beat 28. 5. 2012 15:56

Milil píše:Osobně za sebe říkám, že rád zůstanu pomýlený a budu se těšit z obrázků které osmsetosmičkou pořídím a budu si lebedit nad pokrokem který fotomobily urazily.
A přesně o tomhle mluvím... Ty si budeš lebedit nad fotkama z telefonu, já si budu užívat telefon s příjemnou hmotností a příjemným ovládáním.
A já osobně si myslím, že je více lidí, kteří od telefonu očekávají mnoho kvalitních aplikací, podporu do budoucna a přijatelné rozměry a hmotnost.
Menšina idí si kupuje telefon kvůli špičkové kvalitě fotografií.

Auto si lidé také nekupují primárně kvůli kvalitě zvukové aparatury. Rozhodně ne většina lidí...
Proto si myslím(ale možná se pletu), že 808 nebude kdovíjaký prodejní zázrak..a že cesta tímto směrem je špatná.
beat
Junior

Odeslat příspěvekod carlx 28. 5. 2012 15:59

Mne se libi , ze Nokia timto telefonem pokracuje klasickou cestu Nseries... Pocinaje N73, pres N95, N86 az po N8. Vsechny tyto mobily nebyly nejlehci ale mely az neuveritelnou spoustu funkci.A myslim ze clovek co mel N95 v tomto mobilu spatri nasledovnika.
carlx
Junior

Odeslat příspěvekod Fre ddy 28. 5. 2012 18:03

Nokia 808 je spíš náslodovník N8. Že to byl s tím foťákem u Nokie 808 správný a velmi vydařený tah, jasně dokazuje návštěvnost jejího stánku na světové výstavě, kdy se na některé mobilní novinky "vinou" N808 téměř zapomělo. Každý chtěl vidět tuto Nokii, takže asi nebude ani pravda, že foťák je v mobilu okrajovou záležitostí. Kdysi dávno (2005)ano, dnes naopak už téměř nahradí kompakt. Vždyť všichni přední světový výrobci jen slintali.., protože toto vylepšení se rovná např., jako kdyby někdo představil baterii do mobilu s kapacitou 5.000mAh o stejné velikosti původní. A to není málo. Je velká škoda a obrovský paradox, že tomuto mobilu se symbianem nejvíce uškodil sám velký CEO Elop, nebo spíš Mao?
Fre ddy
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka

• Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Autor