Nokia N9 - Obecná diskuse

Lumia 920, Lumia 820, Lumia 620, Nokia 808 PureView, Lumia 800...

Moderátoři: Kryštof Korb, Moderátoři MobilMania.cz

Potřebujete dohrát ČEŠTINU do své Nokie?

Najděte product code pro svůj telefon a postupujte dále dle tohoto návodu.

Odeslat příspěvekod jaroslavii 8. 7. 2012 20:33

No, já tomu vnitřnímu software a jeho možnostech moc nerozumím, ale třeba časem začnu. :-) Pokud mi bude v mobilu opravdu něco chybět, budu hledat. Zatím jsem spokojen. :-)
Historie: Nokia 3210, Nokia 6100, Nokia 6300, Nokia N9 16GB-MeeGo, Nokia N9 64GB :-), Nokia Lumia 710 - WP 7.5, Nokia Lumia 610 - WP 7.8, Nokia Lumia 820 - WP8, Současnost: Nokia 100, Nokia Lumia 610 - WP7,8, Sony Xperia J Android 4.1.2, Budoucnost ?
jaroslavii
Junior

Odeslat příspěvekod uiqjirka 9. 7. 2012 20:07

Dnes vysla aktualizace internetoveho prohlizece Opera na verzi 12.Pokud vam nepujde jednoduse aktualizace,starou verzi Opery odinstalujte a naistalujete novou verzi 12.
Nokia Lumia 920 + DT-900 - Windows Phone 8.0.10211.204 (1232.5957.1308.1)
uiqjirka
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Milil 9. 7. 2012 20:56

jaroslavii píše:Nevěřím, že by se všichni vývojáři Meego takhle vypařili od rozdělané práce. :-/ ...

Nevypařili se. Vývojáři z původního nokiáckého MeeGo týmu si založili firmu Jolla - nového výrobce telefonu osazeného operačním systémem MeeGo. Údajně již letos mají přijít s prvním mobilem.

Je to však celé takové až skoro k neuvěření. Kdo ví, jestli tohle není onen záchranný "plán B" pro Nokii kdyby to náhodou s WP nevyšlo. Kdyby ovšem byla Jolla přeci jen firma plně nezávislá na Nokii, tak by museli nějak vyřešit SW který byl v N9 přímo od Nokie. Např. vše co se týká map.

Oficiální web Jolly ;) https://twitter.com/jollamobile
Milil
Junior

Odeslat příspěvekod boonno 9. 7. 2012 22:30

ahoj, měl bych dotaz. Existuje na meegu něco jako rychlé kontakty. Vím, že nemá pracovní plochu jako třeba symbian (kde tohle používám), ale je tam nějaká podobná (nebo i úplně jiná, ale pohodlná) možnost? Volám i píšu převážně několika málo kontaktům a lízt kvůli tomu pokaždý do kontaktů nebo do historie je trochu opruz. Díky za odpověď
inspiron 6400 CD T2300E, 512 RAM a ATI X1400, HDD 120 GB
boonno
Junior

Odeslat příspěvekod uiqjirka 9. 7. 2012 22:40

Samozrejme ze existuje,dane vybrane kontakty mas pak jako zastupce rovnou mezi seznamem aplikaci.Po kliknuti na ne vyberes akci,volani,sms ci email apod.
uiqjirka
Pokročilý

Odeslat příspěvekod jaroslavii 9. 7. 2012 22:47

Milil píše:
jaroslavii píše:Nevěřím, že by se všichni vývojáři Meego takhle vypařili od rozdělané práce. :-/ ...

Nevypařili se. Vývojáři z původního nokiáckého MeeGo týmu si založili firmu Jolla - nového výrobce telefonu osazeného operačním systémem MeeGo. Údajně již letos mají přijít s prvním mobilem.

Je to však celé takové až skoro k neuvěření. Kdo ví, jestli tohle není onen záchranný "plán B" pro Nokii kdyby to náhodou s WP nevyšlo. Kdyby ovšem byla Jolla přeci jen firma plně nezávislá na Nokii, tak by museli nějak vyřešit SW který byl v N9 přímo od Nokie. Např. vše co se týká map.

Tak to je zajímavé. :-)
Historie: Nokia 3210, Nokia 6100, Nokia 6300, Nokia N9 16GB-MeeGo, Nokia N9 64GB :-), Nokia Lumia 710 - WP 7.5, Nokia Lumia 610 - WP 7.8, Nokia Lumia 820 - WP8, Současnost: Nokia 100, Nokia Lumia 610 - WP7,8, Sony Xperia J Android 4.1.2, Budoucnost ?
jaroslavii
Junior

Odeslat příspěvekod SomeSpecial 9. 7. 2012 23:21

Tak jsem aktualizoval tu Operu a musim uznat že mě potěšilo že u ní jde swype ale pak už mě nic jinýho nepotěšilo když se chci přihlásit na seznamu na email tak napíšu jméno... ono zmizí.... heslo .... zmizí... pak klávesnice nechce zmizet. Facebook mi fungoval jako na pc a ted najednou tam mám tu mobilní verzi nevíte jestli to lze přendat na tu PC verzi??? Díkes
SomeSpecial
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod VMach3 10. 7. 2012 00:10

Nastav si v opeře identifikaci "desktop", poté se ti bude FB zobrazovat jako na PC
nastavení/pokročilé/identifikační řetězec
Taktéž je potřaba nastavit klávesnici opery na "vždy", systémová klávesnice nefunguje korektně.
Samsung Galaxy S3 titanium gray -> MIUIv5 official + Perseus kernel
šuplíkovky Nokia N9 Black 16GB srdcovka a HTC HD2 na hraní :-)
NokiaFAN do příchodu Elopa, nyní JollaFAN
VMach3
Junior

Odeslat příspěvekod boonno 10. 7. 2012 10:32

uiqjirka píše:Samozrejme ze existuje,dane vybrane kontakty mas pak jako zastupce rovnou mezi seznamem aplikaci.Po kliknuti na ne vyberes akci,volani,sms ci email apod.

díky za info. To je super :-)
Teď už se jen rozhodnout jestli modrou 16GB nebo bílou 64GB. Ale vzhledem k současným cenám to vidím na bílou :-)
inspiron 6400 CD T2300E, 512 RAM a ATI X1400, HDD 120 GB
boonno
Junior

Odeslat příspěvekod uiqjirka 10. 7. 2012 10:36

Jednoznacne 64GB,pameti neni nikdy dost.
uiqjirka
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Rezza 10. 7. 2012 10:52

Milil píše:

Ale vyparili - prave tim, ze odesli (cast ma CloudBerry Tech, cast Jolla, jeden borec dela u nas, pak Intel, HP, Google;-). Ti Jolla lidi budou delat vlastni system postaveny nad Merem (tedy puvodnim MeeGo). N9 je Maemo. Nebudou tedy pokracovat v tom, co bylo v N9. Ale diky tomu, ze Mer ma relativne funkcni podporu N9/N950 (diky Nemo Mobile), tak pokud bude Jolla open source, tak pujde udelat komunitni verzi, ktera pojede na N9/N950.
N950, N9 (vychozi), C7, BB Dev Alpha B ;-)
Rezza
Junior

Odeslat příspěvekod frenz 10. 7. 2012 12:43

Tak neviem, ale pre mňa zatiaľ 1.3 priniesol viac viditeľnej škody ako úžitku. Netvrdím, že som niekde nespravil chybu... Od update 1.3 sa mi telefón už 4 krát sám reštartoval, čo ma až tak nezaskočilo, lebo mi to robilo aj predtým, ale čakal som najmä, že update môže vylepšiť stabilitu mojej N9 64GB /uiqjirka písal, že môže byť niečo s pamaťou/.
Prvý krát som robil update cez Nokia Suite, predtým 1.2 OTA. Synchro hudby, fotiek a videa prebehlo super, ale Suite mi vypísalo, že nie je možné urobiť zálohu apps... A tak komplet všetko nanovo z obchodu - hoci som tam toho nemal nejak extra veľa, hľadať znovu niektoré veci dalo riadne zabrať a niečo som doteraz nenašiel.
Najviac ma ale nas..lo, že 2 mesačná robota s unlock všetkého v Angry Birds je preč. Pri OTA aktualizácii na 1.2 mi po znovu nainštalovaní z obchodu nabehol stav ako pred aktualizáciou - všetko unlock /dokonca aj free with magic zostalo prejdené v rovnakých úrovniach/. Teraz mám všetko ako pri prvom stiahnutí... Nedá sa to nejako vrátiť do stavu unlock komplet ako som to mal ešte v piatok? Ako je možné, že predtým to išlo a teraz nie? Pre niekoho prkotina, ale nechcem to kvôli sebe, ale kvôli synovi, ktorý to občas hráva.
frenz
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod uiqjirka 10. 7. 2012 19:58

Sam mam 3ks N9 64GB a zadny restart ani jedne od updatu 1.3
Zalezi jak jsi mel telefon "dopraseny" pred updatem.
uiqjirka
Pokročilý

Odeslat příspěvekod frenz 10. 7. 2012 20:21

A nemáš radu na to Angry Birds? Alebo aspoň ako je možné že 1.2 prešlo so zachovaním histórie a 1.3 nie....
frenz
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod uiqjirka 10. 7. 2012 20:30

Nemam pro to vysvetleni,me historie zustala u vseho i u Angry Birds.
Pokud se ti telefon restatroval uz predtim mohlo by to byt vadnou pameti anebo jsi mohl pro vylouceni vadne pameti nahrat 1.3 bud pres Phonenix,flasher nebo Nokia Care Suite ,ale vcetne EMMC,kde je tez novejsi verze.
uiqjirka
Pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka