Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz
http://www.youtube.com/watch?v=aX3qxxRyZSU
http://www.youtube.com/watch?v=viizBaqpcnE&playnext_from=TL&videos=TKrVxu--Cko
http://www.youtube.com/watch?v=3buP9amGsuk&playnext_from=TL&videos=L4yKiPEhNRM
Mobilní telefon Smartphone Nokia C6 nástupce Nokia 5800 Tube a svou cenou velký konkurent Nokia N97. Nová Nokia C6 nabízí QWERTY klávesnici a uvnitř smartphone běží na Symbian S60 5. edice (neboli Symbian ^1).
Dotykový display má rozlišení 360 × 640 bodů v širokoúhlém poměru 16:9. Úhlopříčka display je 3,2“. Typ display je stejně jako u jiných modelu resistentní.
Klávesnice má znaky poskládané do čtyř řád a nechybí ani křížové tlačítko pro pohyb do 4 směrů.
Nokia C6 je vybavena 5Mpx fotoaparátem, který také dokáže pořizovat video ve formátu 16:9. Součástí fotoaparátu je také blesk.
Konektivitu zajišťuje 3G včetně HSDPA, Wi-Fi, A-GPS, Bluetooth 2.0, 3,5mm jack jako audio výstup, microUSB pro připojení k PC.
Autonavigace je zajištěna díky bezplatným OVI mapám od Nokie.
Nokia C6 specifikace
Rozměry
Velikost: 113.4 x 53 x 16.8 mm
Váha s baterií: 150 g
Display
Velikost display: 3.2"
Rozlišení: 640 x 360 (nHD)
Počet barev: 16.7 miliónů
Senzor pro detekci orientace display
Detektor vnějšího osvětlení
Barevné varianty NokiaC6: Nokia C6 Černá
Nokia C6 Bílá
Baterie
Typ baterie: BL-4J 1200 mAh Li-Ion
Maximální doba pohotovosti: 420 minut
Maximální doba přehrávání videa: 246 minut
Maximální doba videohovoru: 144 minut
Maximální doba přehrávání hudby: 30 hodin
Paměť
Vnitřní paměť telefonu: 200MB
Paměťová karta MicroSD, velikost až 16GB
Hudba
Nokia Music Player
Kodeky: .MP3, WMA, AAC, AAC+, eAAC, eAAC+
Podpora ID3 tagů
Datová tok až 320 kbps
Podpora DRM, OMA DRM 2.0/1.0
Stereo FM radio (87.5-108 MHz/76-90 MHz), RDS
Nokia C6 cena
Cena Nokia C6 kolem 7000,- Kč
Nokia C6 dostupnost
Cena Nokia C6 má být v obhodech od června tohoto roku.
Nokia C6 standardní příslušenství
Nokia C6
Nokia baterie BL-4J
Nokia nabíječka AC-8
Nokia datový kabel CA-101D
Nokia Stereo Headset WH-102
Nokia 2 GB microSD karta
Uživatelská příručka
http://translate.google.com/translate?hl=cs&sl=auto&tl=cs&u=http%3A%2F%2Fgagadget.com%2Fcellphones%2F2010-05-05-klaviaturnyi_trenazher_predvaritelnyi_obzor_nokia_c6
legopark píše:A ja dufam, ze to bude mat podsvietenu klavesnicu. Nie ako moja byvala N9300...
LP3W7 píše:Vahač.X:
Taky me to stve. Vetsinou kdyz se rekne 2Q reklo by se ze se mysli tak max. konec kvetna. Ale u C6 tomu tak neni.
Jinak ja si na nej rad pockam. A nemyslim si ze uz by to melo trvat dlouho. Na Sunnysoftu maji konec cervna nebo na prelomu cervence takze do konce cervence uz by melo byt dost postrehu od uzivatelu i nejaka ta recenze.
LP3W7 píše: A myslim ze za 2 mesice se jen tak neobjevi nejaky lepsi mobil. Mozna tak nejake oznameni ale to by se zase muselo cekat.
Myslim ze za ani ne 7 tisic telefon s dotykovym displejem, QWERTZ, GPS + navigace zdarma, Wi-Fi, Symbianem a spoustou dalsich funkci za tuto cenu nesezenete.
Takze bych pockal ty max. do konce cervence a pokud v tu dobu bude lepsi telefon za lepsi cenu koupil bych ho a pokud ne tak ybch koupil C6
seterwohipikule píše:Snad všechny Nokie s HW klávesnicí měly qwertz (u nás prodávané). Od E90, N97 až po E61. Takže se spolehni na to, že oficiálně u nás bude QWERTZ
A co je v tom za potíž, že jsem tak smělý?
seterwohipikule píše:Snad všechny Nokie s HW klávesnicí měly qwertz (u nás prodávané). Od E90, N97 až po E61. Takže se spolehni na to, že oficiálně u nás bude QWERTZ
A co je v tom za potíž, že jsem tak smělý?
LiberaleMiguel píše:jenom u nas se pouziva QWERTZ, vsude jinde ve svete je beznejsi QWERTY
wjig píše:Tak si ještě počkáme. Podle obchod.nokia.cz se bude Nokia C6 prodávat nejspíše od 32.týdne 2010začínám být naštvaný
Vahač.X píše:Navíc informace, že bude dostupná relativně brzy po představení (2Q 2010) - a ono je skoro 2Q pryč a ... kde nic tu nic.Teď se tady objevují zprávičky o červenci - pak to možná bude září - a nakonec předvánoční trh v listopadu???
Tak to mně tedy příliš nebaví - už jsem takto před časem čekal na SE X1 - a nakonec jsem ho nekoupil, protože, než se dostal na trh, bylo za srovnatelnou cenu mnoho jiných (i lepších) telefonů. Myslel jsem, že v červnu či červenci již bude dostatek zpráv od reálných uživatelů, abych se mohl rozhodnout, zda ji tedy koupit - s takovou ty zprávy budou tak příští rok - a to bude již zastaralá...
Hellfire-Ferry píše:Vahač.X - tak ze Sony Ericssonu s Androidem vůbec neměj strach. V mini pro je udělaný více než dobřeMůj známý ho má a kdybych se nezamiloval do N900, tak bych ho bral všemi deseti
Je to jednoduchý systém, je komfortní a vše je hezky při ruce
A není to tak rozdílné od Symbianu (tedy, že není třeba si navykat na nějaké nové složitosti v ovládání). Jediné co mě trošku mrzí je ten displej (ale taky na co větší rozlišení a takového prcka, že?
.
A s tou C6? Ano, chtěl jsem jí strašně. Ano, líbí se mi ta klávesnice, ale říkám, že na to už kašlu.
A jiné alternativy? - Jak říkám, já jdu do N900. Dále se mi osobně líbí N97mini. A Vám bych rozhodně doporučil Sony Ericsson Vivaz s klávesnicí
Hellfire-Ferry píše:...a co takhle Nokii E75??? Já vím, není to dotykáč, ale tu momentálně vlastním a kdyby mi nespadla na silnici, tak bych ji nikdy neměnil - nejlepší mobil co jsem kdy měl!!! A klávesnice je dokonalá.
...nebo starší, ale pořád úžasnou E90!...na bazarech seženeš hodně kvalitní za dobré ceny
silk75 píše:V návaznosti na Váš dotaz Vám sdělujeme, že mobilní přístroj Nokia C6 bude uveden na trhu v čtvrtém čtvrtletí letošního roku.
Tohle mi napsali primo Nokiaci.
seterwohipikule píše:A že se divíte. Tohle je u Nokie v poslední době normální. Proto se na to nespoléhat a nebrblat furt
NOKII C6 očekáváme v první polovině srpna 2010. Po dobu zobrazení této informace přijímáme nezávazné objednávky přes internetový obchod. Objednávky budou vyřizovány postupně v pořadí dle data Vaši rezervace. Jakmile bude zboží k dispozici, budeme Vás kontaktovat telefonicky pro potvrzení objednávky a expedici objednaného zboží. Cena a barva je pouze orientační a bude upřesněna po potvrzení od dodavatele, nejspíše bude dostupná v obou variantách.
jj je dobrá ale je mi líto za tel. dát tolik " je to jen tel" za ty prachy je ta C6 velmi dobrá. Taky záleží určitě na subjektivním pocitu, když tel. máš v ruce. dík za typ
hlodá to ve mě...vůbec si nevím rady
DanMars píše:Tak jsem dnes v obchodě v ruce držel její maketu...
LP3W7 píše:No cim dal tim vic to zacinam videt na N97 Mini
- Lepsi konstrukce
- Uz je na trhu nejakou dobu, takze vychytanejsi FW
- Zkusenosti uzivatelu
- Autonabijecka a drzak v baleni
Koblih píše:LP3W7 píše:No cim dal tim vic to zacinam videt na N97 Mini
- Lepsi konstrukce
- Uz je na trhu nejakou dobu, takze vychytanejsi FW
- Zkusenosti uzivatelu
- Autonabijecka a drzak v baleni
Tak to ted premyslime uplne stejne.
DanMars píše:Tak dnes ráno jsem si na zahraničním fóru přečetl, že už prodávají C6 v UK za neskutečných 340 Euro. To je cca 8500 Kč. To snad nemyslí vážně !!!
To je další krok, jak odrovnat očekávání uživatelů a potenciálních majitelů.
U nás byla slibována za cenu kolem 7 tis., ale tohle je moc! No už pomalu přestávám věřit Nokii a kouknu se možná po něčem jiném.
LP3W7 píše:Tak jsem to nevydrzel a koupil N97 Mini a zatim jsem z ni nadsen ! Vsem co o ni vahaji rozhodne doporucuju![]()
Blazenka píše:Tak tady je cena někde úplně jinde
http://www.deko-mobil.cz/product.php?id_product=979
LiberaleMiguel píše:Ted mi prisla na FB tadle zprava: "Máme dobrou zprávu! Nokia C6 se začne prodávat už během prázdnin, konkrétně v týdnu od 23. srpna. Přejeme s novým telefonem hodně zábavy a příjemných zážitků!"
Takze asi tak....
LiberaleMiguel píše:do sedivky bych nesel, myslim, ze vzhledem k tomu, ze je jenom o 600Kc levnejsi se to nevyplati....navic bude mit QWERTY klavesnici a ne QWERTZ
Již 16 srpna se můžete těšit na model C6 v barvě Black, který pro vás budeme mít skladem. Dostupnost C6 v barvě white zatím nebyla potvrzena.
NOKIA_Nseries píše:kde jste to kruci zkoušeli, když v obchodech má být až příští týden
LiberaleMiguel píše:tak ja si nakonec koupil N97myslim, ze za 8400 z ceske distribuce neni spatne cena
Slawall píše:LiberaleMiguel píše:tak ja si nakonec koupil N97myslim, ze za 8400 z ceske distribuce neni spatne cena
Já myslím, že to špatná cena je, stejný telefon jako C6 a ještě k tomu nepodařeý telefon.
paulis2 píše:Takže mám ji ode dneška u sebe. Případné dotazy vám rád zodpovím. První dojem více než dobrý. Nokia ze starého Symbianu vyčmakala maximum a ovládání je mnohem pohodlnější než na SE Satio/Vivaz/Vivaz Pro. Klávesnice pohodlnější než na Vivazu Pro. Konstrukce solidní. Z nepochopitelných odfláknutý kryt baterie, který se tváří, že drží jen na vlásku.
NOKIA_Nseries píše:paulis2 píše:Takže mám ji ode dneška u sebe. Případné dotazy vám rád zodpovím. První dojem více než dobrý. Nokia ze starého Symbianu vyčmakala maximum a ovládání je mnohem pohodlnější než na SE Satio/Vivaz/Vivaz Pro. Klávesnice pohodlnější než na Vivazu Pro. Konstrukce solidní. Z nepochopitelných odfláknutý kryt baterie, který se tváří, že drží jen na vlásku.
Jak reaguje displej? Zajímá mě odezva ... zkrátka jestli to není dodrbané jako např 5230. Sice C6 a 5230 jsou odlišné cenové kategorie, ale člověk nikdy neví.
A taky mě zajímá, jak je podsvícena klávesnice ... prosil bych kdyžtak i foto.
Díky moc
1Kulda píše:zdravíčkos,
zajímalo by mě když si tam pak dám třeba navigaci od TomTom nebo garmin, tam přeci kompas je podle GPS... bude fungovat ?
a další ... jde LED dioda použít jako baterka? " svítilna ?
koukal jsem na porovnání procesorů s e52 a c6 má o 200mhz slabší, je to znát ?
a co váha a tloušťka, je to mobil na cesty ? kolo, turistiku ?
legopark píše:Vy v Cesku aj mate HSDPA ?
paulis2 píše:No byla doba, kdy O2 mělo na stránkách 7,2 Mbit. Tuším že je tomu tak rok. Prostě v době kdy se začalo ve větší míře rozšiřovat 3G. Pak to dali zpět na 3,6 Mbit. Podle mě je buď pár vysílačů jen s 3G a nebo už s 3,6 Mbit.
LiberaleMiguel píše:paulis2: pretahovat mapy z 2GB karty ? ty asi nevis vubec jak to z Ovi Mapama funguje, ze ?Jednak primo ten program je soucasti firmware a jednak ty mapy nikde na karte nemas, az podle sveho uvazeni si je stahnes prez Map Loader na kartu kterou si do telefonu das
takze na te mape nebude podle mne vubec nic....
-- 18. 8. 2010 19:34 --paulis2 píše:No byla doba, kdy O2 mělo na stránkách 7,2 Mbit. Tuším že je tomu tak rok. Prostě v době kdy se začalo ve větší míře rozšiřovat 3G. Pak to dali zpět na 3,6 Mbit. Podle mě je buď pár vysílačů jen s 3G a nebo už s 3,6 Mbit.
Tak tu posledi vetu fakt vubec, ale vubec nechapu
paulis2 píše:A k rychlosti...3,6Mbit je možné dostačující na načítání stránek, ale už nikoliv pro stahování...bohužel.
seterwohipikule píše:Jo, jde to vypnout
paulis2 píše:KInetické ano. RAM 128 MB, po spuštění zbývá cca 20 MB.
S těmi maapmi : na kartě zabírají mapové podklady cca 600 MB... nevím kde jset vzali vy svou myšlenku...
paulis2 píše:Zajímavý postřeh o procesoru: Spuštěný klient pro Facebook, Skype a program Best Screenshoot. V ten moment mi došla paměť RAM. Nebylo možné prohlížet fotografie či se připojit k počítači přes USB kabel.
legopark píše:Tu je nejake chabe predstavenie Nokie C6 pre Slovakov: http://www.mobilmania.sk/text.aspx?text ... le=1123775
Co ma ale zarazilo, je QWERTZ klava, miesto QWERTY ! Ja len dufam, ze to je nejaka sedivka prerobena z Ciech a u nas sa bude normalne predavat QWERTY, tak ako ma aj 5800 napriklad.
romo.11 píše:paulis2: mozno by to chcelo okrem absolutnej velkosti volnej RAM sustredit sa aj na relativnu velkost (30MB zo 128 nie je take hrozne, aj vzhladom na velkost programov pre Symbian), keby som na PC s Win7 mal 30MB volnych to by bol moj koniec
Kolko a akych beziacich programov to znesie, aby system este normalne fungoval? A kedy zacne hlasit nedostatok pamate?
mArtinko5MB píše:mňa by len zaujímalo či si poradí tak s dvoma troma aplikáciami a ide plynulo, aplikácie nemusia byť nejak extra, qip opera a niečo ešte
paulis2 píše:Zajímavý postřeh o procesoru: Spuštěný klient pro Facebook, Skype a program Best Screenshoot. V ten moment mi došla paměť RAM. Nebylo možné prohlížet fotografie či se připojit k počítači přes USB kabel.
NOKIA_Nseries píše:Taky nechápu, proč ji mají v brněnské olympii (jediná prodejna Nokia na Moravě) za šílených 8290![]()
![]()
![]()
http://www.nokiagallery.cz/?Mode=Sti&StiId=31207
paulis2 píše:Pánové, já nevím, ale vše v tomto tématu řešilo. Dokonce jsem dával konkrétní případ s aplikacemi, kolik jich jde spustit. Buďto ze mě děláte de*ila, nebo vážně nevím...
Takže doporučuji projet dřívější stránky topicu.
josh73 píše:Mám dotaz, jelikož jsem to nikdy nedělal... Jakým způsobem skopírovat tel. seznam (cca 600 čísel) z dosud používané E51 do C6? Díky.
josh73 píše:Mám dotaz, jelikož jsem to nikdy nedělal... Jakým způsobem skopírovat tel. seznam (cca 600 čísel) z dosud používané E51 do C6? Díky.
Kryštof Korb píše:Není na ní nový FW? koukal ses?
Mobil-man píše:Taky tenhle jev pozoruju a zjistil sem, ze za to muzou widgety... Ja takhle byl celou noc na wifi a rano byla pulka baterky. Vyresi se to tak, ze das na hlavni obrazovce volby - obsah do off line
legopark píše:Tak ale zatial si ju nemam kde nainstalit a sme na fore o C6, tak ma zaujimaju nazory tych, co s tym skusenosti maju. Pride mi to na fore prirodzene.
paulis2 píše:Za sebe tedy řeknu, jednoznačně Operu Mini ve verzi 5 či 5.1. Na mobilu chci surfovat rychle a nějaký flash apod fíčurinky mě v tuch chvíli nezajímají.
funt píše:Ano to vim že na 5800 sel..hodne lidi jsem tam daval Garmina.skus prosim te na c6...nevim jestli ma novejsi ale je jiny než 5800,e52 a n97 a t.d.Sice to je Symbian 9.4 S60 5th Edition ale ma trosku jine oznaaceni Symbian^1.Garmin je nejpodrobnejši...ovi ma ulice treba jen vetšich mest což Gamin je jako tom tom a t.d.Nemuže byt lepši to co je zadarmo i když s časem to bude na urovni,tomu veřim.
Slawall píše:Zadny novy symbian C6 nema, klasicky stary, nezkousel jsem to, ale na 5800 sel, takzw na C6 pujde taky, ale nevim proc chces pouzivat garmina , kdyz tam mas zdarma Ovi mapy celeho sveta.
LiberaleMiguel píše:Navic mam takovy pocit, ze Garmin a Ovi Mapy(navteq) pouzivaji stejne mapove podklady od teleatlasu....
Mobil-man píše:V cesku TMC docela nahradi dopravni zpravodajstvi, ktere ovsem stahuje data z internetu, takze to chce dat. tarif.
dejvidek píše:Co opravdu chybí je TMC přijímač - v zahraničí to ušetří dost peněz.
Nenefer píše:Slawall : ještě dotaz. Když telefon na počítač napojím, kde zapnu to ovi?
TomJaky píše:Můžu se zeptat kolik se do mobilu vejde zpráv? je to omezené pamětí nebo nějak od telefonu. třeba v N6230i mám ggovku kartu takže paměti spousta a stejně tam nenarvu víc jak 150 zpráv. Díky
paulis2 píše:Výdrž baterie je při neustálém napojení na internet (já testoval při HSDPA) tzn. měl jsem zapnuté aktualizace facebooku, počasí a emailu neustále a telefon vydržel od rána 8 hodin do večera zhruba do 6-7 hodin. Pokud budete aktualizovat mírněji výdrž se podstatně prodlouží...dostal jsem se až na dva dny.
emkaacz píše:paulis2 píše:Výdrž baterie je při neustálém napojení na internet (já testoval při HSDPA) tzn. měl jsem zapnuté aktualizace facebooku, počasí a emailu neustále a telefon vydržel od rána 8 hodin do večera zhruba do 6-7 hodin. Pokud budete aktualizovat mírněji výdrž se podstatně prodlouží...dostal jsem se až na dva dny.
No a pouzivate to nekdo trochu konzervativnejc? Chapu, ze asi tezko kdyz to mate novy a hrajete si:-) Je jasny, ze kdyz budu pouzivat wifi, net a GPS tak budu dobijet casto, ale nerad bych dobijel ob den kdyz si jen dvakrat zavolam.
Vahač.X píše:A zpět k C6:
1) podle specifikací má "SIM Toolkit" - už jste někdo zkoušeli např. GSM Banking? Funguje to?
2) a co "rychlost" telefonu - zmiňovalo se tady že kombinace staršího procesoru a RAM 128 MB brzdí systém - další názory to zase vyvracejí (obdobně i recenze, kterou jsem viděl na konkurenčním webu) - mám M600i - to je procesor jen 208 MHz a ještě méně paměti a symbian (samozřejmě jiná verze + UIQ nadstavba) na něm běží, tak by mně zajímalo, jestli je ta C6 opravdu taková katastrofa? Prosil bych o názory s osobní zkušeností a ne dohady
romo.11 píše:Dnes som sa bavil s C6 kou a ponuklo mi update firmware 11.029. Tak som spravil. Bez kábla, len "vzduchom", hmmm. Uvidim ake su zmeny, zatial je skoro. Mobil ako keby bol rychlejsi, ale mozno si to len nahovaram
LiberaleMiguel píše:takze co se mne tyce tak: AKTUALIZOVAT, AKTUALIZOVAT, AKTUALIZOVAT, zvlast kdyz je to tak jednoduche....
noHPstone píše:Vahač.X : Aktualizoval jsem FW, Mapy a nějaké Ovi kontakty během připojení přes operátora a nebyl rpoblém... Všechna data(Kalendář, sms, kontakty..) zůstaly beze změny
legopark píše:Ved je na nej napisane C6-01 !
Mobil-man píše:Instaluj pres PC suite nebo pres FOTA v telefonu.
trutnovacek píše:A další dotazy budou následovat
Ještě by mě zajímalo,
- jak poznám, že neprobíhají žádné datové přenosy
- stále mi bliká obálka SMS, přitom v telefonu není ani jedna zpráva
- kde najdu počítadlo zpráv, hovorů a přenesených dat
- co znamená rozsvícené 3G pod stupnicí síly mobilního signálu
Infarkt píše:Ahojte,
potrebujem poradit od profikov![]()
Asi tyzden citam navod od mobilu...a bez vysledku...takze otazka :
Da sa nastavit vstavany Nokia messaging na uvodnej obrazovke pre 2 emailove schranky ?
Alebo mam pouzit inu aplikaciu pre kazdy email zvlast ?
Vopred velikanske DIKY !
Vahač.X píše:Na straně, kde je čočka foťáku mám pod zadním krytem 5 šroubků z bílého kovu - na druhé straně (na té, kde je slot pro paměťovou kartu) mám v rámu telefonu tři dírky, kam bych si myslel, že ty šroubky taky patří - ale nejsou tam....
Mobil-man píše:Tak presne tam ty 3 sroubky mam
celkem jich je tedy 8 pod zadnim krytem.
avatatar píše:Jak přesně ta navigace funguje, musí se něco stahovat, nebo je to v telefonu a rovnou to naviguje, musím být připojen k netu, nebo to naviguje i online? Díky
avatatar píše:on se přes to microUSB nenabíjí?
avatatar píše:máš ten datovej kabel CA-101D, nebo jinej?
avatatar píše:Takže jestli jsem to z diskuze správně pochopil, C6ka má mapy na přiložený microSd kartě a je třeba stáhnout jen hlas navigace přes PC? A jak to pak funguje při navigování, jde to offline, nebo musím být připojen na net? A musí se to nějak nastavit, nebo to automaticky jede offline?
trutnovacek píše:Kdybych věděl, co mě čeká, beru si druhý telefon. Je to o to horší, že nejsem doma, ale v druhý části republiky,,,,,,....