Samsung I9250 Galaxy Nexus - obecná diskuze

Galaxy S III, Galaxy S Advance, Galaxy S III Mini, S8600 Wave III, S5610...

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod seterwohipikule 17. 7. 2012 18:55

Konkrétně jaké myslíš ty další telefony?
To je na tobě.
LG Optimus 4X HD + Nokia Lumia 620 + Samsung E1200
seterwohipikule
Maniak

Odeslat příspěvekod daweet 17. 7. 2012 20:04

Galaxy S III nebo HTC One X.Myslim ale že zbytečně prožívám tu hardwarovou výbavu.
daweet
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Chris8 18. 7. 2012 00:21

endoskop píše:Chris8: Keď ti dojde tak napiš ako to je s tym foťakom, lebo ta Xperia a 12Mpx ma stale štve :-D

Neboj, dám vědět.
V o2 mi přidělili někoho z firemní podpory. Tak čekám, až to u o2 vyřídí. Dostanu ho za něco přes pět tisíc, což je super cena!
Mobil: Cihla, blikající cihla 3220, SE K600I, SE W880I, iPhone 3G, SGS, SGN, iPhone 5, next?
Laptop: Acer 8930G
Chris8
Junior

Odeslat příspěvekod anlasl 20. 7. 2012 17:49

Dobrý den,

já mam Samsung Galaxy Nexus a když se přesunu do nastavení, systém a chci aktualizovat na nejevovější verzi 4.1, napíše mi to, že již mám stáhnutou nejnovější verzi, jenže já mám v mobilu jen 4.0.4...

Nevíte, kde je chyba?

Děkuji
anlasl
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod UmpalumP 20. 7. 2012 22:41

-- 20. 7. 2012 22:44 --

daweet píše:Vlastním samsung galaxy S a uvažuju o koupi nového telefonu.Se současným telefonem jsem maximálně spokojen, na druhou stranu vše kazí (ne)podpora výrobce aktualizací na vyšší verzi android systému.Řeším dilema zda u nového telefonu zvolit podporovaný smasung galaxy nexus nebo vložit naděje do jedné z vlajkových lodí Samsung, HTC a doufat že nějakou tu aktualizaci do budoucna přinesou? :-]

Urcite by som isiel do Nexus telefonu, cisty android je neporonatelny s tym, ktory sa nachadza napr v GS3, i ked rozmyslam, ze by som presiel z mojho GN na GS3, hlavne kvoli podpore pamatovych kariet a nativnej podpore USB OTG, ale samozrejme by som si tam nahral cisty android..

anlasl: Cauko, pravdepodobne mas verziu firmware yakjuxw, takze aktualizacie ti chodia neskor, kedze ich posiela Samsung a nie google, ja som mal tiez yakjuxw, ale zmenil som si to na yakju..na androidforum.cz, je o tom sekcia ako si to zmenit, nie je to take zlozite..ja ficim na 4.1JB uz asi 10 dni, spravil som si aj root( toto je moj prvy android telefon) a som velmi spokojny, fakt parada :)
Naposledy upravil Fíla dne 21. 7. 2012 11:30, celkově upraveno 1
Důvod: necituj předchozí příspěvek
UmpalumP
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod volakdan 21. 7. 2012 12:16

Dobrý den, píšu zde poprvé tak se omlouvám, kdybych psal někam kde je to mimo téma, nicméně, koupil jsem přes internet Galaxy Nexus, krásný, nepoškrábaný, za super cenu. Nicméně, předešlý majitel tam má nainstalovanou MoDaCo custom ROM ve verzi ICS a telefon je ROOTlý. Jenže já si kupoval Nexus s ním že budu používat ofiko systém od googlu a budu se těšit na každou OTA aktualizaci. Prosím je tedy nějaká možnost jak Nexus vrátit do továrního stavu? děkuji

S pozdravem,

Ing. arch. Daniel Volák
volakdan
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod endoskop 21. 7. 2012 21:22

Osobne nemam skusenosti s rootom, ale google by najskor vedel pomôcť. Napriklad pod heslom unroot alebo unroot galaxy nexus, how to custom rom.
endoskop
Junior

Odeslat příspěvekod Flat_Eric 23. 7. 2012 00:36

Doporučuju Nexus root toolkit. Aplikace která zvládá pár klikama Odemknutí, Root, samozřejmě i zpět na pár kliků. Stejně tak dokáže pár kliky dostat do telefonu oficiální ROM. Osobně jsem vyzkoušel verzi 1.5 a neměl jsem jedinej problém. :-)
Flat_Eric
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod cerv96 25. 7. 2012 17:20

Zdravím... Již nějakou dobu uvažuju nad tímto telefonem a chci se zeptat, jestli existuje nějaká krytka displeje jako na Samsung Galaxy S3. Viz obrázek. Díky
Přílohy
350x350.jpg
350x350.jpg (21.17 ) Zobrazeno 1669 krát
cerv96
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod portapro 26. 7. 2012 09:00

Mám na vás otázku,nevíte jak by mohl vypadat další nexus? Mě by úplně stačil současný,ale rád bych aspoň 64GB paměti,protože teď mám tolik na 4s a míň bych určitě nechtěl... HW úplně dostačuje, nevíte akorát kdy bude nový nexus?
portapro
Junior

Odeslat příspěvekod seterwohipikule 26. 7. 2012 09:21

Čekej a čekej. Co na to jiného napsat.
seterwohipikule
Maniak

Odeslat příspěvekod endoskop 26. 7. 2012 23:32

Mal by som par otazok ohladom nexusu: ako je to s vydrzou baterie? V recenziach pisu ze je to ok ale zaroven som cital nazory ze to neni ziadna slava. Ja mam optimus black a vydrz je priblizne 1 den - jas displeja mam na maximum, wifi stale zapnute (pri zhasnutom displeji sa vypina). Ako je to pri väcsom zatazeni, alebo pri prezerani internetu? Ma telefon nejake zaseky pri aplikaciach alebo padanie aplikacii (predpokladam ze to bolo len pri prvej verzii androidu 4). Inaksie nasiel som jednu recenziu na stranke mobinfo.cz ale ta recenzia sa mi zdala mierne odveci. Recezent tvrdil ze 16 gb pamäte je malo. Pre niekoho mozno, mne to pride v pohode. Uz ked tak to mal napisat ze 16 gb moze byt pre niekoho malo nie rovno tvrdit ze to je malo. Dalej este kritizoval aj zadny kryt - prilis ohybatelny. Ved precitajte a zhodnote co je na tom pravdy.
endoskop
Junior

Odeslat příspěvekod Flat_Eric 27. 7. 2012 15:45

endoskop>
Používám nexuse pro firemní účely, tzn denně cca 40 telefonů, občas navigace, stálé mobilní data nebo wifi, občas čt 24, hodně gmail a foťák a nabíjím než jdu spát. tzn ten jeden den s tím vydržím celkem v pohodě. Samozřejmě když telefon používám jako navigaci, tak ta žere baterku dost.

Mám 16GB verzi od VF a s místem jsem nikdy problém neměl. V podstatě v každém předešlém telefonu jsem neměl větší, než 8gb kartu a ani tu jsem nikdy nezaplnil. Nainstalováno mám asi 35 aplikací, včetně her Asphalt 6 a 7, která sama o sobě jedna má cca 1,3gb, nějakej film v HD cca 1,4GB a místo mi zatím nedošlo.

Někomu je málo 16GB už jen z principu, ale samozřejmě jsou jedinci, kterým je málo i 64GB..
Flat_Eric
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod seterwohipikule 27. 7. 2012 16:00

Mě zatím taky dostačuje kapacita 16GB (Evo 3D). Na předešlém telefonu jsem měl dohromady 40GB a zaplněno to bylo. Filmy na TV-OUTu jsou do práce a na cesty dobrá věc..

Třeba přítelkyně si vystačí s jedním gigabajtem.
Každý to má jinak :wink:
seterwohipikule
Maniak

Odeslat příspěvekod Vlastousek 5. 8. 2012 16:32

endoskop píše:Mal by som par otazok ohladom nexusu: ako je to s vydrzou baterie? V recenziach pisu ze je to ok ale zaroven som cital nazory ze to neni ziadna slava. Ja mam optimus black a vydrz je priblizne 1 den - jas displeja mam na maximum, wifi stale zapnute (pri zhasnutom displeji sa vypina). Ako je to pri väcsom zatazeni, alebo pri prezerani internetu? Ma telefon nejake zaseky pri aplikaciach alebo padanie aplikacii (predpokladam ze to bolo len pri prvej verzii androidu 4). Inaksie nasiel som jednu recenziu na stranke mobinfo.cz ale ta recenzia sa mi zdala mierne odveci. Recezent tvrdil ze 16 gb pamäte je malo. Pre niekoho mozno, mne to pride v pohode. Uz ked tak to mal napisat ze 16 gb moze byt pre niekoho malo nie rovno tvrdit ze to je malo. Dalej este kritizoval aj zadny kryt - prilis ohybatelny. Ved precitajte a zhodnote co je na tom pravdy.

Takže výdrž telefonu je zhruba 20hodin. Nabíjím přes noc- nabíjení rychlé cca 3hod. Telefon nejvíce vybíjí displej většinou přes 60% baterky a výdrž 3-4hod rozsvícení jak mile to překročíte tak konec.. nejrychleji se mi podařilo telefon vybít za 6hodin z toho první 2hoďky v klidu a pak jsem cca 2-3hodky hrál Dead Trigger..telefon se dosti zahříval jak zezadu tak zepředu.. Při brouzdání po netu přes Wifi je výdrž taky nic moc prostě jde o to jak moc čtete já jsem schopen číst fóra nebo zprávy i déle jak 1hod.. a jak překročím 3hod. rozsvícený displej většinou baterie 14% a hlásí připojte k síti. Corning Glass nic moc za 6 měsíců mám na něm 4 trochu hlubší škrábance. 16GB nic moc když člověk natáčí video v HD tak co 1min to 100MB a pokud člověk nezálohuje tak pak nějaká navigace něco vezmou mapové podklady 5GB Mp3 a už moc místa není.. neustále uvažuji o výměně za NOTE, ale pořád se mi to nějak nechce dávat na mobilmánii do bazaru.. Toť asi vše ode mě
Vlastousek
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka