Dobrý den,
potřeboval bych poradit s výběrem mobilu. Budu mít asi nestandartní požadavky na mobil a to proto, že si mobil nevybírám primárně k určení na volání. Je to z toho důvodu, že si nemohu zvyknout na dotykové mobily. Měl jsem v životě asi 3 dotykové mobily na zkoušku, ale štvaly mě tyto věci:
- Výdrž baterie je pro mě asi nejdůležitější bod a tady dot. mobily strašně zaostávají a 1-2 dny výdrže při celkem normálním provozu (2-4 hovory denně,10 sms,budík,párkrát podívání se na displej,asi 40 minut poslechu hudby přes sluchátka, chvilku na netu, žádně aktualizace na pozadí, spuštěn jen program na aut. nahrávání hovorů) je hrozně moc málo..Navíc, když si dokážu představit nějakou krizovou situaci a zrovna když budu potřebovat mobil, tak bude vybitý, tak to taky není oK..
- Nemůžu si zvyknout na psaní SMS na dot.displeji. Držet mobil třeba v MHD jednou rukou a psát na displeji je opravdu hodně složité a dá se říci nemožné (možná je to o tréninku).
Toto jsem uvedl jen pro vysvětlení, proč nechci mít dotykáč jako hlavní telefon..Budu používat dál spokojeně svou Nokii E52.
Dotykový mobil chci proto, abych ho mohl používat jako navigaci na kolo.Budu si ho chtít přidělat na řidítka..Přece jenom tady bude výhoda dot.ovládání a většího displeje..Rozhodl jsem se pro toto řešení v momentě, kdy seznam.cz vydal podobné turistické a cyklistické mapy, kdy jsou cyklostezky konečně vyznačeny už v rámci ulic ! Bude mi sloužit jen proto, abych nesjel z cyklostezky a pro to abych si mohl značit projeté trasy..Je mi jasné, že GPS bude pořádny žrout baterky a že výdrž bude tak max. 2-3 hodiny..Proto si chci zakoupit i nějakou power banku..Máte s tímto typem zařízení někdo nějaké zkušenosti ?
Např:
http://www.powerguy.cz/powerguy/eshop/0 ... il-9600mAh
Uvažoval jsem přímo i nad GPS na kolo, ale tu jsem zavrhl jelikož za poobné peníze už můžu mít přece jenom multifunkčnější zařízení a navíc přítelkyně mobil určitě využije k hraní her, protože jinak sama dotykáč taky nechce..Navíc ho budu moc využívat i jako hodně malý tablet..Navíc nevím jestli bych vůbec do navigace pro kolo dostal podrobné mapy ze seznamu..
Za mobil chci dát max. 5000-5500 Kč..Mám možnost koupit Huawei Honor za 5000, tak to je zatím můj favorit..Líbí se mi, že by měl mít snad i delší výdrž baterie než ostatní mobily..
Na jakou výdrž se s mobilem při použití GPS dostáváte Vy a jaký máte mobil ?
Díky za odpovědi

, takže když jsem si někde vyjel, kde to neznám,tak jsem měl pořád mapu v ruce a bylo to fakt na nic každou chvíli zastavovat a dívat se do mapy, která navíc není podrobná..Teď díky těm seznam mapám se těším, že si to více užiju a proto jsem přišel s tím, že bych si pořídil mobil + pozdro na kolo..