Mobilmaniaci doporučte vhodného nástupce za mého Desire. Výkonem i parametry mi dostačuje bez problémů, vadí mi ale nízká výdrž. Vím, že to u smartphonu nikdy nebude výhra, ale necelých 24 hodin je prostě slabota. A ne vždy můžu nabíjet přes noc nebo v práci..
V úvahu by připadaly asi jen telefony z druhé ruky, nechci vyhazovat zbytečně za telefon, který za rok až dva stejně vyměním.
Požadavky:
- systém Android (byť má spoustu nevýhod, jako linuxákovi mi strašně vyhovuje možnost bezdrátové synchronizace, nemohu instalovat windowsácký software...) možná i Bada. Nehoním se za počtem aplikací v appstoru, ani nemusím testovat všechno co uvidím.
- výkon není rozhodující, nepotřebuji dvoujádra - hry v podstatě nehraju, vyjma příležitostných casual games
- displej max 4 palce, rozumné rozlišení, tj. minimálně stejně jako Desire, nejradši lepší - na tom šetřit nechci
- výdrž - nejpodstatnější parametr
- hw klávesnici nepotřebuji, taktéž bych se klidně obešel i bez hw tlačítek, které má Desire
- fotoaparát, video - neřeším, fm tuner výhodou
- výrobce a prostředí - bez konkrétních požadavků. Sense mi sice vyhovuje, ale dal bych asi přednost spíš aktualizovanému systému než grafickým kudrlinkám. Kdybych si měl vybrat tak raději osvědčeného výrobce než ty nové levné číny.
Cena tak 6000 CZK u bazarových kousků. Stačí tipy na modely, konkrétní kusy si najdu sám.
Díky za doporučení.