O2 IVM a Mobilní internet - uplatňování FUP

Vše o internetu v mobilu a mobilním surfování

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Internet v mobilu a Mobilní internet nejsou omezována přístupovými body ani připojeným hardwarem (mobil, notebook, tablet), pouze pomocí FUP dle vašeho tarifu. Při hledání informací čtěte první stránky a příspěvky příslušných témat, najdete v nich většinou sumář informací.

Odeslat příspěvekod raxxx 30. 6. 2012 10:53

Zdravim nečet jsem diskuzi celou ale mě jeden O2 net za 150 na plne koule (1Mb/s) stále.
Nevim čim to je žeby tim že mam smlouvu z roku 2009,nechodi mi žadne SMS o překročeni atd
žeby to bylo tím že mam smlouvu z roku 2009? doufam že to nečte nějaky koumak z O2 :pozor
včera jsem se dival live na tenis cca 600MB download :-)
raxxx
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod ko.mi.k 3. 7. 2012 16:36

Asi pred 10 dny mi zacalo fungovat pocitadlo na o2pripojse.(Do te doby to ukazovalo 0% 1.1.0001.)
Dnes po pripojeni mi zacaly chodit vyhruzne SMS z cisla 9996248
Kód: Vybrat vše
Vazeny zakazniku, vycerpal jste datovy limit na cisle +420xxxxxxxxx a doslo ke snizeni rychlosti.Na www.o2pripojse.cz si muzete aktivovat tarif s vyssim limitem. O2

Tyto SMS chodi bez zastaveni, pokud prave stahuji data. Za dvacet minut mi prisla 16x, ale FUP se mi zatim stale neuplatnuje. Asi u me soudruzi z O2 udelali chybu. Jsem zvedav jak dlouho mi to jeste vydrzi.

EDIT: odpojeni, znovu pripojeni a uz mam FUP.

EDIT2: Tak jsem poslal "D IVM" na 999111 a ten zafupovanej net za 40Kc na tyden deaktivoval.
FUP okamzite zmizel a net mi pojede jeste 5 dni. (Deaktivace = neobnoveni tydeniho balicku a ne okamzite zruseni) Takze za tyden balicek objednam a opet ihnet deaktivuji.
Naposledy upravil ko.mi.k dne 4. 7. 2012 09:57, celkově upraveno 1
ko.mi.k
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Wolfenzik 3. 7. 2012 23:50

Tak jsem dneska taky dostal SMS... po 3,5 letech 40kč/týdně a neomezenýho netu s rekordem i jednou asi 25gb za měsíc když jsem používal mobil jako modem. Když jsem si šel stěžovat na infolinku s tim že mi daj třeba slevu, koneckonců adsl jsem si jenom tim že jsem se hádal zlevnil asi o 300kč, tak mi týpek docela nekompromisně řekl že prostě ne a furt mi opakoval jaký jsem měl štěstí a bonus a bezkonkurenční službu celý ty roky a že teďka udělali upgrade a opravili to. A že přejít k někomu jinýmu mi nepomůže protože ceny jsou cca stejný ale O2 má nejlepší pokrytí/rychlost. Takže jdu asi na ten 2gb/500kč net...
Wolfenzik
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod ze.us 4. 7. 2012 12:38

Wolfenzik: vzdyt ma pravdu, predsedo - veticka o FUP byla uz od zacatku uvadena v podminkach. To, ze ji zacali vymahat az ted, je/byl jejich boj.
ze.us
Junior

Odeslat příspěvekod Fíla 4. 7. 2012 15:38

Wolfenzik: Pokud jsi skutečně volal na infolinku se stížností, že Ti u IVM za 40 Kč/týden začali uplatňovat FUP, což je uvedeno i v podmínkách dané služby, tak být tím operátorem, směju se po ukončení hovoru ještě teď.

Opravdu asi nikdy nepochopím člověka, který je takto schopen svoji naivitu či dokonce blbost ventilovat veřejně, natož si ještě někde stěžovat.

Pokud chceš neomezená data, O2 má v ceníku službu "Mobilní Internet Neomezený" za 1000 Kč/měsíc, kterou lze aktivovat i na RČ. Nemáš-li na to, holt se budeš muset spokojit s levnější variantou, která má FUP.
Zkušenosti s telefonem Nokia 301 Dual SIM :arrow: http://forum.mobilmania.cz/viewtopic.php?t=1191151
Fíla
Moderátor

Odeslat příspěvekod pokudos 4. 7. 2012 17:02

Fílo, komu není rady, tomu není pomoci. :-) Také by mě nikdy nenapadlo si stěžovat u operátora, že začal uplatňovat pravidla, která dal předem vědět. Morálnost těchto podmínek je na jinou debatu, ale pokud uživatel akceptuje nastavené podmínky, tak se nemůže divit, že je provozovatel služby uplatní.

-- 4. 7. 2012 17:11 --

To ko.mi.k: S největší pravděpodobností ti zaktivují "správnou" verzi FUPu s novou aktivací IVM. Samozřejmě bych ti přál, aby se tě FUP nedotkl, ale domnívám se, že většinu FUP měřákových chyb Eurotel už spravil.
Ze začátku existovalo několik způsobů, jak to obejít. Teď už prakticky nefunguje žádný. Kromě několika (stovek, tisíců, desetitisíců) výjimek, kteří mají to štěstí, že je na jejich účtu něco špatně.
pokudos
Junior

Odeslat příspěvekod Ruffus Mclaren 5. 7. 2012 17:11

Zdravim,

Tak už jsem taky zafubován po cca 2 letech,
ted tu byl cca tydení vypadek který se projevil nonstop fubem, s obcasnými dírami,
evidentě jak tu nekdo psal došlo behem toho "vypadku" k dofubování zbylých sim karet bez fubu,
o2 je zrejme velmi chuda firma resp. nemají dost... :-(
protoze mi velmi zahy po posteni prisla sms vycerpal jste 80% atd atd...
a nasledný fub, zkusil sem to shodit DIVM - uvidim co to zrobí,ale nevim nevim.,.. :oboze

Pripadne nevite nekdo jestli se to neda nejak zvratit naz5 /?
Nerikam ze jsem nikdy podle o2 "nepretezoval sit" ale rozhodně jsem nepatril ke stahovačuům, kteri stahnou vše a stahuji nonstop..., kazdopadne o2 mobilni net FUb je v podstatě v rozporu s podminkami uzivani netu a vlstnimi podminkami o2 !

16kilo je tezky navrat do roku 1992, nerikam ze byfub byt nemel, ale o2 by jse mohlo zamyslet aspon nad 128kb pri fubu, 16kilo je dnes praktitcky nepouzitelne, pri odezvě servrů a nslednem kicku pro time refresh, o2 podminky hovori o tom že omezeni rychlosti fub se nedotkne beznych uzivatelu kteri serfují, pouzivaji web, a bezne aplikace, a nestahuji desitky giga deně !
16kilo je defuckto omezeni sluzeb za ktere si platíme !!! ne omezení ale zemezení !!! v o2 si rozděluji premie a 13 platy v radech stotisiců bo milionů,ale bezny zakaznik trpy na sluzbach z roku 1992 ! hanba, jsme nejdrazsi země v zapadnim svete co se týká operatorů ! Evidentne nekdo chce aby to tak zustalo.... :tleskani
Ruffus Mclaren
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod seterwohipikule 5. 7. 2012 17:22

Ruffus Mclaren píše:16kilo je defuckto omezeni sluzeb za ktere si platíme !!! ne omezení ale zemezení !!! v o2 si rozděluji premie a 13 platy v radech stotisiců bo milionů, bla bla

Ty si platíš určítý FUP. Ne FUB, kdes na tom byl? :roll:
Pokud chceš víc, zaplať si. Nechtěl bys to náhodou zdarma? Jak dlouho jsi to měl bez FUPU (opravdu ne bez FUBU), najednou ti ho v souladu s podmínkami aplikují a hned největší hajzli, kteří si rozdělují odměny. Co je ti po tom, co se děje v soukromém podniku a proč to taháš do souvislosti s FUP? (ne FUB).
:roll:

On je net v mobilu služba, která byla už v roce 92?
Tak nějak bych si tipl, že to jsi ještě nebyl ani u taťky v úrovni stehen, podle tvé češtiny ;-)
LG Optimus 4X HD
seterwohipikule
Maniak

Odeslat příspěvekod Ruffus Mclaren 5. 7. 2012 19:06

Ok tak fup to je jedno jak se ta kravina jmenuje, slovíčkaření...
Chceš víc zaplat si ? až na to že platit 1000 mesicne ze tarif bez fup neni cenově adekvátní, a ostatní tarify fungují cca stejně na ho*no ! to si řikej co chceš že to tak neni...
Zdarma? ani bych nemusel,spíš normálni ceny co maji v zapadnim svete kam se tak strasne taky tlacime a tvrdime jak tam republika strašně patri !!!
Samozrejmě že mi ho muzou aplikovat,až na to že po letech uzivani..ntje jedno...
Bohužel internet v mobilu v roce 1992 nebyl,ale kdyba ano vypadal by stejně asi jako ted u spolecnosti o2 která si ani zakazniku nevazi, natoz aby ti odpovedely na otazku ktera neni prijemna...
A po tom kolik mi je ti je velky kulovy,stejne tak po moji cestine,
ja vim ze ty jsi asi magistr v oboru cesky jazYk, nebo zamestnanec o2, pak to chapu :roll:
Naposledy upravil Ruffus Mclaren dne 5. 7. 2012 20:48, celkově upraveno 1
Ruffus Mclaren
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Reku 5. 7. 2012 19:37

RUFFUS - a appikuje se FUP po tom, co jsi internet deaktivoval DIVM ?
Reku
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Ruffus Mclaren 5. 7. 2012 20:45

njno... aplikuje no, pomerne kvalitně
Ruffus Mclaren
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod tommos 5. 7. 2012 23:00

Po deaktivaci IVM (40 kc/tyden) se mi zmenil FUP na 30 Mb/den s rychlosti po aplikaci FUP 32 kbit. Nicmene porad je to lepsi varianta nez 37,5 Mb/tyden s rychlosti po aplikaci FUP 16 kbit. :-|
tommos
Junior

Odeslat příspěvekod Fíla 7. 7. 2012 20:32

Vypadá to, že O2 už definitivně opravilo měřáky, a to jak u IVM za 40 Kč/týden, tak i u varianty za dvacku při dobití alespoň 300 Kč jednou za 4 týdny. Stejná situace je rovněž u IVM na 4 týdny zdarma.

Provedl jsem test na pěti SIM kartách různého stáří a u všech takřka ihned po vyčerpání týdenního limitu 37,5 MB přišla SMS o dosažení FUP a došlo ke snížení rychlosti.

Zatím jsem tedy přešel na paušální tarif "Mobilní internet Neomezený" za 1000 Kč/měsíc, který je bez FUP limitu.

Chtěl bych jinak zeptat především těch, kteří využívají Mobilní Internet Start (500 MB), Standard (2 GB) nebo Pro (10 GB) na předplacence nebo paušálním čísle, zda se jim uplatňuje FUP.
Zkušenosti s telefonem Nokia 301 Dual SIM :arrow: http://forum.mobilmania.cz/viewtopic.php?t=1191151
Fíla
Moderátor

Odeslat příspěvekod Reku 7. 7. 2012 21:59

Zatím asi zbývá předplacený mobilní internet na tři a šest měsíců.... Starší SIMky z loňského a předloňského roku ....
Reku
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Fíla 7. 7. 2012 22:55

Reku: Pokud vím, tak u předplacených sad mobilního internetu na 5 týdnů nebo na 3 měsíce zdarma se již také uplatňuje nějakou dobu FUP.
Fíla
Moderátor

Předchozí stránkaDalší stránka