Nokia L800- WP 7.5- otazky (zaciatocnik)

Diskuze o Windows Phone 7 a Windows Phone 8

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod miriox 15. 8. 2012 15:01

Ahojte,

mam novy telefon Nokia Lumia 800..povedal som si, ze k mojmu androidu vyskusam aj nieco nove. Som uplny zaciatocnik s tym os, takze by som sa rad s vami poradil:
- ako skopirujem kontakty na SIM kartu? (aby sa pri resete telefonu nezmazali)
- ako sa daju kontakty zalohovat do pc?
- kde sa da zmenit hlasitost zvoneni?
- kapacita baterky v % na plochu?

Ak to tu uz niekde bolo, poslite mi link.

Dik
Mx
miriox
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod xxxdvorixxx 15. 8. 2012 15:13

Kontakty na SIM se kopiruji pres nejakou volbu, kterou umozbila Tango aktualizace. Ale zatim jsem to nezkousel, takze nekdo jiny nebo Google:)
Zaloha probiha do Zune a do uctu propojeneho s Microsoft account, takze cely seznam kontaktu i propojeni je v cloudu zalohovany.
Battery v procentech jde jedine pres odemceny telefon (interop), coz myslim u 800 zatim nejde... Po tehle geek strance ti takove veci budou chybet asi.
xxxdvorixxx
Junior

Odeslat příspěvekod miriox 15. 8. 2012 21:22

Ahoj,

pre upresnenie, verziu os mam 7.10. 8107.79 .. to asi bude len mango, ze?
Ked chcem aktualizovat os na najnovsiu dostupnu verziu Tango, nestratim tak kontakty, ktore su ulozene len v mobile (nie na SIM) ???
Do Zune sa archivuje iba hudba a video podla toho co som cital.. a zrejme aj fotky. Microsoft account myslis to live konto co sa vytvara pri zaciatku pouzivani marketplacu?
- dalsia otazka: ako sa daju ulozit rozpisane smsky????

+ poprosim aj dalsim o nazory a pomoc..snad nas s WP nie je tak malo..a nepytam sa nezmysly :/

Diky
Mx
miriox
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Nery 15. 8. 2012 22:17

Během aktualizace o kontakty nepřijdeš. Stejně jsou zálohované na live profilu.
Nery
Junior

Odeslat příspěvekod miriox 16. 8. 2012 08:35

Nery: ...asi ich radsej pre istotu predtym skontrolujem na tom live :)

Dalsia pecka alebo moja nevedomost: Nokia autom- funguje len s pripojenim na net (wifi/data) ..to si robia srandu, nie?
miriox
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod dejvidek 16. 8. 2012 21:02

ad1) Navigace pochopitelně funguje i offline. Aktuální verze je 3.0.0.2978. Srandu si tedy děláš ty.
ad2) Kontakty si synchronizuj např. s Live účtem nebo přes Gmail. Na SIM kartu zapomeň, tu nech v minulém století, má jednak malou kapacitu, neumí vícepoložkové údaje a tak dále.
ad3) Hlasitost zvonění změníš bočním tlačítkem.
ad4) Kapacita baterky na plochu - zatím sem takovou aplikaci v Marketu nenašel.
Nokia 5110 -> .... Nokia E52,N9, 2x Lumia 820. http://lumie.blog.mobilmania.cz
dejvidek
Moderátor

Odeslat příspěvekod miriox 18. 8. 2012 13:56

Diky za vysvetlenie Dejvidek.
1. s tou navigaciou si mal pravdu. Aktualizoval som os na Tango a nokia autom a uz to ide aj offline. Nechapem vobec dovod preco to od zaciatku nebolo offline...

2. jj, uz som si vsimol..aj ked nejaka ikonka v hornej liste o synchronizovani novych kontaktov by sa zisla.. moja nokia je firemny mobil a denne pridat niekolko kontaktov, takze dufam ze pri kazdom online stave sa nove kontakty same doplnia do live konta

3. uz som na to tiez prisiel.. len sa obavam aby hw tlacidla vydrzali..na mojom htc desire, uz to dolne moc nereaguje, takze radsej vyuzivam k tomu sw

4. nevadi

5. tie koncepty smsiek nevies ako sa daju poriesit? ..respektive, ak prijmem hovor pocas rozpisanej smsky, tak co?

Dik
Mx.
miriox
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod uiqjirka 18. 8. 2012 16:24

1.S tou navigaci to chodilo offline jiz v predchozi verzi jak OS,firmware tak verzi samotne aplikace Nokia Autem 2,stacilo si stahnout mapy..
2.Samozrejme ,ze doplni,je to opravdu spolehlive
3.Vydrzi,jinak kdyby odesli, je telefon preci v zaruce,meni se cely kryt coz je prace asi na 5 minut,dela se to na pockani.Jinak po zaruce to vyjde kolem 1500Kc.(na Lumii je kryt o fous drazsi nez na N9,kdyby nekdo chtel do zasoby,staci napsat..)
4.Aplikace je ale musel by jsi mit odemknuty telefon
5.SMS aplikace zustane otevrena na pozadi,po hovoru ji klidne dopises.
Nokia Lumia 920 + DT-900 - Windows Phone 8.0.10211.204 (1232.5957.1308.1)
uiqjirka
Pokročilý

Odeslat příspěvekod miriox 21. 8. 2012 18:13

Diky Jirka.
Este sa chcem spytat,ako si mozem nastavit mp3 na kontakt alebo skupinu kontaktov..ku zmene skladby sa dostanem,no tie svoje mp3 nenajdem.
...dufam ze nie som slepy:)
miriox
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod uiqjirka 22. 8. 2012 12:06

Daná MP3 musi mit ve vlastnostech žánr ringtone a splnovat urcitou delku,zde mas popis..

http://wmmania.cz/clanky/zaciname/jak-p ... s-phone-7/

http://mobilenet.cz/clanky/navod-jak-na ... phone-8353
uiqjirka
Pokročilý

Odeslat příspěvekod miriox 23. 8. 2012 09:09

Diky.. poobede sa do toho pustim.. teda uplne jednoduche a intuitivne :D :D Pocuj, vidim ze sa vyznas, tak pokracujem ;) ..kde sa vo wp ukladaju dokumenty (jpg, doc, xls, pdf..) pri prehliadani netu a mailov?
Existuje nejaky spravca suborov, file manager?
Viem ze v pc windowse sa aj pri prehliadani ukladaju niektore dokumenty do temp adresara, tak by som nechcel zahlcovat mobil hned od zaciatku.

Dik
Mx.
miriox
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod uiqjirka 23. 8. 2012 09:47

WP je uzavreny system,dokumenty se ukladaji do isolated storage,kde ani neni klasicka adresarova struktura,tam zamerne bezny uzivatel nema pristup.Takze na toto zapomen.Jsou i programky ktere emuluji Mass Storage,ale stejne muzes pres pc videt jen nektere soubory,je to pomale a v konecnem finale k nicemu.
uiqjirka
Pokročilý

Odeslat příspěvekod miriox 25. 8. 2012 09:28

Aha,dik jirko za vysvetlenie..no mam k tomu poslednu otazku.
Ako sa system cisti,od stiahnutych veci z netu a mailov? k pdf a obrazkom sa da dostat,ale co word,txt,a pod?
Dik Mx
miriox
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod uiqjirka 25. 8. 2012 14:39

Tohle neni Windows Mobile apod,nemusis mit strach ,ze by se ti system nejak zasral a nemel jsi za rok,dva volnou pamet apod. ci se system zpomalil.
uiqjirka
Pokročilý

• Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Autor